Leve de minderheid


We hebben in België 5 commerciële luchthavens: Zaventem, Luik, Charleroi, Oostende en Deurne. Deurne is een ramp. Die komen nooit uit de kosten. Oostende is kantje boordje en de impact van Brexit valt nog af te wachten. Die twee vallen onder de Vlaamse regering. Blijven de 3 andere.

Zaventem is de nationale luchthaven, ligt in Vlaanderen en valt onder de federale regering. Luik en Charleroi vallen onder de Waalse regering. En wat zien we? Zaventem wordt op een spaarbudget gezet en als er problemen zijn, worden die met mondjesmaat opgelost, of niet en dan zijn er faillissementen. Luik en Charleroi daarentegen worden ondersteund en er wordt sterk geïnvesteerd. Charleroi bouwt verder aan zijn personenluchthaven, Luik bouwt sterk verder aan zijn vrachtluchthaven. En die groeien een heel stuk sneller dan Zaventem. Dat door Brussel ook nog verder in de problemen komt inzake het lawaai. Lawaai dat in Wallonië blijkbaar geen probleem is.

Of hoe ook nu weer de Franstaligen ons, Vlamingen, te slim af zijn. Of beter, niet ons, maar onze politici in de regering(en). De Croo? Hallo? De Backer? Wordt wakker. De Crem? Wat is er met hem? Geens? Ben je 't weer oneens? De vele Franstaligen in de regering doen het uitmuntend. En wij zijn de pineut.

Wat gaat er gebeuren als er zo een onding komt als die tripartite? Wie gaat dan weer de pineut zijn? Niet de Vlaamse politici, die blijven hun wedde behouden. De rest van de Vlamingen, die gaan de dupe zijn en nog geen klein beetje. Dus geen Tripartite, ofte Vivaldi gedoogd. Verkiezingen, toch? We worden nu al genoeg in ons hemd gezet.

Vanuit de brasserie ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?