De Digitale Meter

 

De digitale meter is absoluut noodzakelijk om het elektriciteitsnet beter en vooral veel goedkoper te beheren. Maar van de weerslag daarvan op de elektriciteitsfactuur is geen sprake. We hebben, afgezien van de prijs van de elektriciteit zelf (!!!), veruit de duurste elektriciteitsrekening van de EU. 

Raar toch? Er is nu zoveel te doen over de digitale meter en de zonnepanelen, maar daardoor wordt de basis, namelijk wat de impact is van de digitale meter op onze elektriciteitsfactuur, met de mantel der liefde bedekt. Prachtig toch? We lullen verder over de zonnepanelen, maar dat waar iedereen kan van profiteren, namelijk een vermindering van de lasten op elektriciteit, daar wordt niet over gesproken. Gaat die vermindering er nu niet komen? Dat zou minstens even schandalig zijn als het hele gedoe over de zonnepanelen.

De zaak rond de zonnepanelen is schandalig. Het niet verder communiceren over wat de digitale meter aan impact gaat hebben op onze elektriciteitsfactuur is nog veel schandaliger. Waar blijven de vragen hierrond? Waar blijven de "kritische vragen"?

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweedse model moeten volgen.

Vanuit het Grondwettelijk Hof  :-)






Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?