De rekening van de vakbond

 

0,4% loonsverhoging. En alle media nemen dat zo over. Maar det klopt niet. Want het gaat om een loonsverhoging van 3,2%. In alle landen in Europa beginnen de onderhandelingen bij de huidige lonen. In België niet. Hier beginnen ze te onderhandelen na de indexaanpassing. In voorliggend geval nadat ze  al een verhoging van 2,8% hebben ontvangen.

Als dus in Duitsland de Metaalindustrie een akkoord afsluit waarbij een loonsverhoging wordt afgesproken van 2,6% en een eenmalige premie van 500€ netto, is dat dus 0,8% MINDER dan wat de vakbonden in België als te weinig aanzien.

Hoe gek kan je zijn? De vakbondstop draait rond de pot, in het bijzonder het ACV. Maar na wat ze de vele duizenden investeerders in Arco hebben aangedaan en ze nog altijd op hun geld zitten ten koste van al deze investeerders, kan je niet anders verwachten zeker?

De wet waar ze het op voorzien hebben bestaat sinds 1996 en heeft onze economie en ons als burgers, heel veel goeds gebracht. Nu willen ze die de vuilbak in kieperen. 

En daar doen ze alles voor. Wel laat ons dan eerlijk zijn. We schaffen de automatische indexering van de lonen af. Dan kan je namelijk echt onderhandelen in functie van wat kan in plaats van te vertrekken met de index. Waarom zouden we in België zoiets doen als alle ons omringende landen dat niet doen?

Vanuit ...  (hehehe)



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?