De maatregelen / Les mesures

GEES stond bij de maatregelen op de rem. GEES? Op de rem? Ik dacht dat hun functie was op de gas te staan - zo veel mogelijk zo snel mogelijk. De "andere" adviesraden gaan wel op de rem staan. Dat is ook hun recht en hun doelstelling. Maar GEES? Die worden blijkbaar in de hand gehouden door hun voorzitter ea.

Van Ranst die zegt dat de winkels onmogelijk open kunnen als de curve niet voldoende daalt? Wie denkt die gast wel dat hij is? Het woordgebruik dient dringend gezuiverd te worden. De juiste verwoording is dat de viroloog Van Ranst meent dat de winkels niet zouden mogen opengaan als de curve niet voldoende daalt. Want hij heeft geen enkel recht om wat dan ook te beslissen.

De regering heeft beslissingen genomen om de lockdown ietwat af te bouwen. Minder dan waar Nederland altijd al was, maar alla. Maar er is, waarschijnlijk voor de eerste keer, afgeweken van de viroloogjes en hun mening. En er is afgeweken van GEES - wat ondertussen de meest waanzinnige adviesraad is van allemaal. GEES en de virologen, die mensen zijn blijkbaar alle contact met de realiteit verloren.

Vragen waarom niet nog andere zaken konden - de antwoorden zijn heel ontwijkend of niet bestaand. De Croo vertelde de grootste onzin in het VRT nieuws. En kwam ermee weg. Ook al maakte hij zich belachelijk.

Er was geen enkel antwoord waarom 11 mei en niet 9 mei als openingsdatum voor de winkels. Waarbij er héél goede economische redenen zijn om 9 mei te nemen. En nog betere emotionele (zoals de psychologen almaar meer vertellen: EQ wordt met de dag belangrijker, maar blijkt niet aanwezig daar aan de top).

En dan het economische - sociale verhaal. Nee er was geen "het ene meer maar dan het andere minder". Mevrouw de voorzitter GEES zei eigenlijk wel iets anders. Maar probeerde zich te redden toen ze doorhad wat ze bijna openlijk had gezegd. Er was dus wel degelijk zo een punt: als jullie ons hier minder volgen, moeten jullie ons bij het andere meer volgen. Wat nog maar eens aantoont hoe onzinnig het was een dokter als voorzitter van GEES te benoemen.

Als een persoon een risico wil nemen waar hij een andere niet mee in gevaar brengt, heeft hij of zij het recht dit te nemen. Hou eindelijk op ons te bemoederen als een bende baby's.

De fameuze grafiek staat ook in de presentatie. De grafiek, zoals vroeger al gezegd en aangetoond (zie de post in deze blog "De Statistische Leugen"), is fake news. Het is niet omdat je iets telkens weer publiceert, dat het dan wetenschappelijk correct wordt. Want dat is het niet.

En kunnen we dat gedoe met de niet-essentiële verplaatsingen eindelijk stoppen. Wat is het probleem om ons toe te laten wat rond te rijden. OK sluit de kust dan af als jullie dat gerust stelt. Maar laat ons rijden. In België en elders waar we mogen rijden. Volgens de regels kunnen we niet eens naar de winkels rijden die op 11 mei opengaan. Of is een onderbroek kopen in een lingeriewinkel midden in de stad een essentiële verplaatsing?

De manier waarop door de politiek met ons, burgers, wordt omgegaan, zal zeker een groot impact hebben, de volgende verkiezingen.

Groeten vanuit ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?