De waanzin van de macht


Wat is nu eigenlijk de macht van de regering? En hoe gebruiken ze die? De geloofwaardigheid ervan en van de politiek in het algemeen, is na de "nieuwe" maatregelen van 15 april héél laag gedaald. Want als je niet eens in staat bent om drie maatregelen te nemen zonder dat een daarvan leidt tot protest alom, niet omdat de maatregel fout is, maar wel omdat er geen overleg is geweest vooraf, waar ben je dan mee bezig. En waar is GEES mee bezig (de groep die de adviezen moet geven om terug naar de normaliteit te evolueren). GEES heeft een voorzitter die niet eens weet wat antwoorden op de vraag naar de impact op de economie.

En de opening van DIY winkels en tuincentra. Verf kopen bij Hubo mag, bij Colora mag niet. WTF? Van discriminatie gesproken.

En de vakbonden zijn weer helemaal daar om de boel zoveel mogelijk te blokkeren. Of de bedrijven waar hun leden werken er dan al dan niet onderdoor gaan, zal hen blijkbaar worst wezen. Gezondheid gaat voor? Wat een onzin. Als er een griepepidemie voorbijkomt, geldt dat blijkbaar niet. Ook dan is toch elke dode één teveel? Of tellen die niet mee? Hypocriet. De vakbonden al enige tijd uit het nieuws! Dat kan niet, toch?

Het zegt allemaal veel over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Niet veel goeds als deze heren en dames het moeten doen. Dat is wel duidelijk. Gedaan dus met de volmachten en leve een echte regering - of verkiezingen.

Groeten vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?