Het begin

Hi

Daar gaan we dan.
Er worden u elke dag een hoop cijfers voorgeschoteld. Hebt u enig idee wat deze cijfers betekenen? Ik niet, u niet en de virologen blijkbaar ook niet. Als zij zeggen dat je de cijfers niet mag vergelijken omdat ze anders worden samengesteld (sinds enkele dagen), is de vraag toch berechtigd waarom dat nu zo is. Voortgaand op het aantal inwoners, zou men het aantal doden van België dienen te vermenigvuldigen met 6 om ze te vergelijken met Italië.

In Italië zijn er ongeveer 18.000 doden, in België, tja, 3000 onvergelijkbare en ongeveer 1500 vergelijkbare (dus zonder de overlijdens in de woon-zorgcentra waar men niet zeker is of het wel corona overlijdens zijn). Omgerekend zitten we dus ongeveer halfweg Italië. Dan wel gelijk met Italië. Maar we weten het niet. Want niemand vertelt ons wat er in Italië wel of niet geteld wordt. Virologen zouden dat toch moeten weten? Ze zouden ons toch moeten kunnen aantonen waar we staan in vergelijking met Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland? Dan zouden hun cijfers namelijk een eerste toetsing moeten doorstaan, of we goed dan wel slecht bezig zijn in België. Maar die informatie krijgen we niet. We krijgen enkel te horen wat er zal gebeuren. Want de virologen besturen nu blijkbaar het land.

Waar zijn de politici die genoeg ballen hebben, om tegen deze virologen in te gaan? Of de journalisten? Of de wetenschappers? Of de filosofen? Pas nu is duidelijk hoezeer we een Dr. Etienne Vermeersch missen. Hij zou wel vragen stellen en niet volgzaam de rattenvanger van Hammeln, genaamd Van Ranst, volgen.

Een vriendelijk artikel hieromtrent is
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/heiligt-het-doel-de-middelen-filosoof-marli-huijer-ik-weet-eigenlijk-niet-wat-het-doel-is~b70b08df/
Inderdaad: wat is nu eigenlijk het doel van al deze maatregelen? Het gezondheidssysteem redden? En tegen welke prijs?

Patiënt gezond, België dood.

Is dat waar we op afstevenen?

Groeten uit het kot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?