Dezelfde wereld

Nu is het zo erg zeggen onze viroloogjes dat we voor de rest van het jaar zullen moeten doorgaan. Minister van Binnenlandse Zaken De Crem kwam daarna (VRT) en die herhaalde wat de dokter zei.

En ja het is erg voor de economie zei hij.
Nee De Crem het is een ramp voor de economie.

De regering moet dringend afstappen van het achterna lopen van de viroloogjes. OK dat is een risico. OK er zullen waarschijnlijk meer mensen ziek worden en meer mensen sterven per dag. Enkel zou dat zo blijven, ook met de maatregelen - maar over een langere periode. Dat is wat de viroloogjes vanaf het begin van de crisis hebben verteld.

Ik kan het niet voldoende herhalen:
patiënt gezond, land dood.
Dat willen we niet. Dat kan de viroloogjes niet schelen. En terecht: zij hebben de eed van Hypocrates afgelegd en dienen dus te doen wat ze doen. Het zijn de politici die moeten beslissen. En die doen niet wat ze moeten doen, namelijk de zaken terug draaien tot een normaal niveau.

Onze opper epidemoloog Steven Van Gucht spreekt tenminste van het geweer te wisselen van schouder. Eindelijk. Hij is de eerste die taal spreekt die tenminste aanvaardbaar is, niet ideaal, maar rekening houdend met wat haalbaar is.

En als Minister De Backer zegt dat de heropening van de economie niet mag gebeuren ten koste van de volksgezondheid dan liegt hij. Er is, spijtig genoeg, geen enkele mogelijkheid om de economie te heropenen zonder extra risico voor de volksgezondheid. En dat is ook nodig. Maar zeg het dan ook eerlijk in plaats van ons voor onnozelaars te houden.

En ohja, we leven niet in een heel andere wereld. De wereld is nog steeds dezelfde, enkel mogen wij, mensen (die toch maar een klein deel van de wereld zijn) bijna niets meer. Stop dus aub met ons te indoctrineren dat de wereld veranderd is. Dat is hij niet.

Groeten uit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?