Transparantie?

De maatregelen zullen pas ingevoerd worden als de cijfers niet te hoog zijn dan wel laag genoeg zijn. Van Ranst, in zijn grenzeloze wijsheid, spreekt over minder dan 100 opnames per dag.

Alle maatregelen zijn dus gewoon "misschien". Tenzij de Veiligheidsraad Van Ranst opzij schuift. Maar ook Jambon spreekt van "de juiste cijfers". We stoppen beter met de cijfers altijd maar achterna te lopen. We kunnen best zo snel mogelijk de maatregelen terugdraaien tot ten minste het Zweedse niveau. En dan gaan we de cijfers eventueel zien stijgen. Is dat zo een probleem? We hebben minder dan 1000 patiënten op IZ met ongeveer 3000 bedden beschikbaar.

Maar de grafiek jaagt iedereen schrik aan. U weer het wel: angstgrafiek, zonder dat hij wetenschappelijk verantwoord is. Niemand weet wat er kan gebeuren.

In Duitsland wordt er tenminste eerlijk gecommuniceerd. Tweede golf van corona: eigenlijk hebben we geen flauw idee. Niet positief en niet negatief. Hier wordt alijd enkel naar het negatieve gekeken. Met dank aan Van Ranst, de voorzitster van GEES en anderen.

We hebben het recht risico's te nemen. Daarom is het Zweeds model zo goed. Het gaat uit van de Rechten van de Mens. Niet van de Angsten van de Staat.

Groeten vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar