Verloren tijd

Tuincentra en doe het zelf zaken mogen open. De rest niet. Waarom tussen nu en 3 mei niet stukje bij beetje terug opstarten? Maandag de bloemenzaken bijvoorbeeld :-)) en woensdag de kledingswinkels beneden de 150m² (boetiekskes dus) en vrijdag de meubelwinkels, enzovoorts. 't Is maar een voorbeeld. Zodat de mensen en (vooral !!) de winkeliers tenminste voortkunnen en weten dat het eraan komt.

En dan die "niet-essentiële verplaatsingen". Zo langzaamaan begint dat iedereen op de zenuwen te werken. Zeg dan dat je niet naar de kust mag. Maar waarom mag ik niet eens naar ergens anders rijden? 1,5m afstand houden, maar ten overstaan van bekenden en niet wildvreemden zoals nu in de winkels? Arbitrair noemt men zoiets.

De economie moet heropgestart. En daar staan we achter - volg maar eens wat er gebeurt in Duitsland en Oostenrijk.
Zo wordt het bijvoorbeeld hoog tijd dat er een datum vastgepind wordt voor hotels, restaurants en cafés. Dat moet niet één datum zijn, het kunnen er ook drie zijn, maar de datum vastleggen zou een zucht van verlichting doorheen de hele bevolking laten gaan. Ook met 1,5m. In Duitsland wordt momenteel 1 juni als ultieme datum naar voor geschoven om de sector te kunnen laten overleven. NIET 1 juli, dat is te laat.

Groeten vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?