De voorzitster

We hebben mevrouw Vlieghe gehoord en gezien. U weet wel, de voorzitter van GEES die ons land terug naar de normaliteit gaat voeren. Al ben ik niet zeker of mevrouw Vlieghe dit wel weet. Haar uitspraken deden me denken van niet.

Als de voorzitter van deze groep op de vraag hoe erg de economische gevolgen wel zijn en hoe lang we dit kunnen volhouden voor we er helemaal onderdoor gaan, antwoordt dat deze vraag aan economisten dient gesteld te worden, breekt mijn klomp.

Dan hoort een medicus niet thuis in deze groep - daar zitten er al genoeg van in het Crisiscentrum. Deze groep heeft als eerste opdracht te bekijken hoe we terug kunnen naar de normaliteit. En dit kan nooit gebeuren, als we geen risico's nemen. En dus de virologen opzij schuiven. Dat is wat de politici nu dienen te doen, want ...

Hoezo is er geen probleem als in België 3.200 griepdoden vallen tijdens een griep periode (2017-18), maar is nu elke dode een reden om de maatregelen te verlengen, nee, zelfs te versterken (dixit Van Ranst). Sorry hoor maar dat is pas hypocrisie ten top. Of machtswellust: hij waant zich de diktator  van België. De politici zouden hem moeten volgen vindt hij. Altijd. Fout natuurlijk. Hij is niet verkozen en heeft geen macht deze beslissingen te nemen. Dus politici, neem jullie verantwoordelijkheid eindelijk op.

En voor wie het nog niet mocht weten: er overlijden jaarlijks in België ongeveer 111.000 mensen. Dat is iets meer dan 300 per dag. Hebt u de overlijdenscijfers van België al op tv gezien? Nochtans zijn deze beschikbaar, weliswaar met vertraging (zoals ook de corona doden), maar ze zijn bekend. Dat is een cijfer waar men wél iets kan mee aanvangen. Constant vergelijken met de "normale" 300 overlijdens per dag (cijfer van 2018) zou ons laten zien hoeveel meer doden er vandaag vallen. Maar daardoor zouden we teveel weten, en dat mag blijkbaar niet.

Vanuit het kot.


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?