Wij, gepeupel

De Croo die schrik heeft om over de koppen te lopen op De Meir. Heeft hij de beelden van Eindhoven gezien? Of uit andere Nederlandse steden? De mensen zijn niet gek. In Zweden vetrouwen ze op het gezond verstand van de mensen. In België vetrouwen ze op het gezond verstand van de virologen. Maar dat is ver zoek.

De politici en virologen denken blijkbaar echt dat zij mijnheer pastoor, de onderwijzer en de notaris zijn van België, dat we in de jaren 1900 leven en dat de bevolking gepeupel is. De exit strategie moet er een zijn die steunt op het gezond verstand van de mensen, niet op een of ander buikgevoel van virologen (wetenschap is hier al lang niet meer van toepassing). Dat een OpenVLD'er als De Croo dat niet inziet is wel heel erg. Zijn liberalen niet voor de verantwoordelijkheid van het individu?

Maar nee - de heren en dames zullen wel voor ons beslissen. Wij kunnen de pot op. Hotels en restaurants open? Ahnee, veel te gevaarlijk. Voor wie eigenlijk? Denken ze dat de mensen naar een restaurant zullen gaan als ze zich niet veilig voelen?

Hoe hoogmoedig zijn die mensen? Zij en zij alleen zullen eens alles bepalen. En als er een beslissing voor problemen zorgt - allen achter de virologen, die hebben het gezegd.

Triest, heel triest. Wij zijn de pineut van deze houding. Eens kijken wat er vandaag uit de Veiligheidsraad komt. Weer eens iets waar ze mensen mee kapot maken ter meerdere eer en glorie van henzelf, want ze bedoelen het o zo goed en denken aan de gezondheid van de bevolking.

Tijdens de griepepidemie van 2017-18 stierven in België 3200 personen aan de griep. Toen was de gezondheid van de bevolking niet zo belangrijk blijkbaar. Of wat Maggie?

Vanuit ...




Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?