Woe-Ha Wuhan

Van Ranst dreigt met Wuhan. Als we niet allemaal heel mooi doen wat hij zegt, dan gaan we naar Wuhan. Tegelijk zegt minister De Crem: "Geen politiestaat. Rechten van burgers zijn gewaarborgd." Eigenaardig.

Van Ranst begint zich zwaar te overschatten. Hij is viroloog, niet iemand die de beslissingen neemt. Hij geeft raad. Niet minder maar zeker ook niet meer. Hij kan proberen de media te bespelen, maar zoiets kan zich opeens helemaal tegen iemand keren. Mensen worden namelijk niet graag bespeeld. En steeds meer mensen voelen zich bespeeld.

De vraag is hier of mensen het recht hebben risico's te nemen met hun gezondheid. Ze rijden met de wagen, ze nemen vliegtuigen, ze rijden met de fiets, ze eten te veel en te vet, enz. enz. Het antwoord is duidelijk: ja. Ja de mensen mogen risico's nemen met hun gezondheid, ook als artsen dat liever niet zien. Het is als een cardioloog die rookt. Hij weet dat hij een risico neemt, maar schat het genot hoger in dan het risico. En dat is zijn goed recht.

Als er eens begonnen zou worden met peilingen met realistische vragen om te weten of de mensen nog wel akkoord zijn met de maatregelen en hun gevolgen, zou dit wel eens erg kunnen verrassen. Ondanks alle angst-makerij van wie we op TV zien, op de radio horen of in de kranten lezen. Er is een punt dat de mensen niet meer willen. En proberen dat moment tegen te houden door steeds meer controles en steeds meer boetes, leidt enkel maar tot het tegengestelde effect: we hebben er genoeg van.


“I'm mad as hell and I'm not gonna to take it anymore.”


Hoelang voor we dit stadium bereikt hebben? Als 'ze' zo voort doen, niet lang meer, daar ben ik van overtuigd. En dan is GEES helemaal overbodig. Dan wordt de politiek gedwongen snel en effectief te beslissen. Als ze dat nog kunnen tenminste. Anders ... ?

Groeten uit het kot, nog


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?