De Belgenmop


Wie dacht alles gezien en gehoord te hebben van deze regering heeft zich dus heel erg vergist. De nieuwste flater is er een die weinigen zagen aankomen. Herinner u: men ging snel beslissen of personen hun familieleden in het buitenland zouden mogen bezoeken. Dat duurde en duurde en plots zei onze minister van Binnenlandse Zaken dat we vanaf vandaag, 31 mei 2020, onze familieleden zouden mogen bezoeken in Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen dat. Bovendien zou men mogen winkelen in deze buurlanden.

En nu komt de kat op de koord. Niemand van de ons omringende landen werd verwittigd over deze aanpassing van onze politiek. En dus loopt het geweldig mis. Frankrijk laat niemand binnen zonder geldige reden en familiebezoek is géén geldige reden. Kom maar terug op 15 juni (of later). Dat wist de minister van Buitenlandse Zaken en die verklaart ten gepasten tijde dan ook dat Frankrijk nooit op de lijst had gestaan, omwille van de Franse vereisten. Het Verenigd Koninkrijk eist een quarantaine van 2 weken. Is ook niet zo praktisch als je even voor een dagje een familielid wil bezoeken. De zuidelijke Nederlandse gemeenten Hulst en Sluis waren helemaal van hun melk. Eerst doet België de grens dicht zonder wie dan ook te verwittigen en nu doen ze de grens terug open zonder wie dan ook te verwittigen. Maar zo gaat dat niet. Wat als Zuid-Nederland opeens overspoeld wordt door Belgen? Ze bekijken nu met argusogen wat er gebeurt en zullen de grens sluiten indien nodig.

Inkopen? En mogen we dan in de landen waar we nu opeens binnen mogen een koffietje drinken? Een stukje eten in een restaurant? En wie zal ons dat verbieden? De Nederlanders, Duitsers en Luxemburgers alvast niet. Wie dan wel? 

Familiebezoek gaat over een beperkt aantal mensen, gaan inkopen gaat over héél véél mensen. Waarom mogen we eigenlijk gaan inkopen over de grens? Ik heb er geen probleem mee - wel integendeel, maar dan wel als daardoor de Belgische economie niet de dupe is. Dus als hier de horeca ook open is. Logisch toch? Maar niet voor onze regering. Die toch écht wel incompetent is tot in het belachelijke.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?