Doelstelling


Weet u nog wat de heren en dames virologen en epidemologen eigenlijk als doelstelling hebben? Ik niet. Zo weinig mogelijk overlijdens? Maar daar is nooit over gesproken, wel over een curve die niet te steil mocht worden. Maar minder overlijdens? Hoe meer personen ziek worden, hoe meer kans op overlijden en dus ook hoe meer overlijdens. Het aantal zieken hangt af van de immuniteit. Die  ligt vandaag op misschien 4%. Om een epidemie te stoppen zo werd ons enkele weken geleden op tv verteld, moet je ongeveer 40% immuniteit opbouwen. Dat zouden we snel wel eventjes regelen. Niet dus.

Het redden van ons gezondheidssysteem? We hadden 1900 bedden op IZ, die werden opgebouwd tot een kleine 3000. We zijn nooit in de buurt van de 1900 gekomen. Er zijn 52.000 bedden in de ziekenhuizen. Daarvan werden op de top zo'n 6.000 gebruikt voor corona zieken. De cijfers kloppen ergens niet.

Vandaag zei Van Ranst dat hij bang is van 11 mei (VTM nieuws). Hij mag rustig bang zijn, maar dat hij stopt iedereen bang te maken. Ze beslissen eindelijk iets op politiek niveau en nu komen de viroloogjes de hele boel verknoeien. Als het misloopt, mogen Van Ranst en co trouwens niets meer te zeggen hebben. Dan moeten we in Zweeds model. Anders is onze economie eraan. En dus ons werk.

Ze blijven maar zeggen dit moet en dat moet. Er moet niets tenzij de politiek dat beslist. En als de politiek niet snel tussenbeide komt en méér zelf beslist en minder aan de viroloogjes overlaat, dan gaat alles nog veel meer mislopen.

De politiek kan beslissen zonder dat de viroloogjes akkoord gaan. Hebben ze daar al aan gedacht? Zij zijn verantwoordelijk niet de viroloogjes. Als straks 25% werkloos is, zal de politiek daarop afgerekend worden, niet de viroloogjes. Die zitten dan terug in hun labo's en weten van niets. Want, zoals Vlieghe in haar eerste interview in Terzake antwoordde op de vraag hoe het economisch zal gebeuren, de exit: "Dat moet u aan de economisten vragen. Ik ben geen economist." Nee - maar wel voorzitter van GEES. Neem dan ontslag, toch?

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten vanuit ...









Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?