Fun is out

Mannekes 't is gedaan met 't plezier.
Fun mag niet meer. Niet in de winkels (zouden we nog mogen lachen?) , niet op de markt, gewoon niet. Stel je voor. Moeder en dochter gaan naar de boetiek. Ze moeten zich gedragen als twee aparte klanten. En snel weer buiten zijn. Samen kleedjes uitzoeken? Zich amuseren? Ah nee - dat mag niet. Van de viroloogjes. Die blindelings gevolgd worden, maar dat wisten we al.

Zou je bij alle andere activiteiten ook geen fun meer mogen hebben? Moeten de trainingen ook binnen het half uur afgewerkt worden? En waarom niet? Waarom wel in de winkel?

Maar we moeten alles heel ernstig nemen. Vooral niet de draak steken met wat er allemaal op ons afkomt.

Gelukkig is de kans groot dat zo een lockdown zich niet meer zal herhalen omdat hij niet grondwettelijk is en tegen zowat alle basisregels van onze maatschappij ingaat. Inclusief de Rechten van de Mens. Uitspraken daarover door rechtbanken komen er zeker aan.

Oh en voor onze viroloogjes en hun lijfeigenen (regering) nog dit. Er zijn terug enkele gevallen van Covid-19 in Wuhan. Een stad van 11 miljoen inwoners, zowat België dus. Daar gaat men alle (alle) inwoners testen in een periode van 10 dagen (bron: BBC World Service). Komaan viroloogjes, zorg ervoor dat jullie terug virologen worden. Doe iets.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten uit ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?