Geld, geld, geld


Uit De Tijd van 5 mei 2020
""Mijnwerkers hebben een behoorlijk gulle pensioenregeling. Door de sluiting van de mijnen begin de jaren 90 werden allerhande vervroegde uittredingsstelsels gebruikt om hen op een galante manier te laten stoppen met werken. Veel van de betrokken mijnwerkers hebben daardoor maar tien à vijftien jaar gewerkt, hebben tien jaar in een overgangsstelsel gezeten en zijn nadien ver voor de leeftijd van 60 jaar met pensioen kunnen gaan. Met een gemiddeld pensioen van 2.018 euro ligt hun pensioen ook een pak hoger dan dat van de gemiddelde werknemer.""

En nu gaat het parlement (niet de regering) een verhoging van hun (7.150 mijnwerkers) pensioen goedkeuren van 202€ gemiddeld per maand en een bijpassing van hun te laag pensioen van de laatste 10 jaar (25.000€ per man = 190 miljoen) want het volledig bedrag qua bijpassing sinds begin jaren 90 was te hoog (400 miljoen).

De minister van pensioenen zegt dat het pensioen altijd correct is berekend. De ministers van pensioenen sinds de jaren 90 tot vandaag ook. Maar nu wordt het veranderd.

Heeft iemand enig idee waarom dit gebeurd? Niet echt zo blijkt. Enkel omdat enkele (Limburgse) parlementariërs zich willen profileren. En de gemeenschap die dank zij het corona virus sowieso al veel te veel geld heeft, mag dan toch zo'n bedragje even uitdelen, toch? Zal dit goedgekeurd worden? Het lijkt er sterk op. Hou het in het oog.

Mijn kot is te klein denk ik.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten vanuit ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?