Nieuwe lockdown


GEES is de expertengroep, verantwoordelijk voor de ADVIEZEN inzake de exitstrategie uit de huidige lockdown, werkt zo blijkt, aan een plan voor de volgende lockdown. Zo zei Vlieghe vandaag, zaterdag, aan Le Soir. Oh? Is dat waar ze mee bezig zijn?

Kent u Yves Van Laethem? Nee? Ik kende hem ook niet. Hij is een dokter die Interfederaal woordvoerder is en dus de dagelijkse cijfers geeft van de epidemie. Hij bevestigt aan Belga dat een tweede lockdown, en zelfs nog strengere maatregelen dan nu, tot de mogelijkheden behoort. 'Ik denk dat wanneer de mensen zien dat het aantal overlijdens opnieuw stijgt en de ziekenhuizen opnieuw vollopen, ze de nieuwe maatregelen zullen respecteren', aldus Van Laethem. Nou, hij denkt maar.

Is het niet prachtig? De heren en dames die zich zouden moeten concentreren op de exitstrategie, zijn bezig aan de entrystrategie. Hoe stap ik terug in een lockdown en liefst nog een strengere. Geen wonder dat de exit zo'n zootje is. Ze zijn er helemaal niet mee bezig.

Opnieuw in lockdown? Wat een onzin. Dat kan je toch niet ernstig nemen? Dan kan je beter gewoon de bedrijven en zelfstandigen allemaal failliet verklaren en de dictatuur van de virologie instellen. Noord-Korea op zijn Belgisch. Ik dacht dat Trump wel af en toe straffe uitspraken deed, maar wat hier nu naar boven komt, daar kan hij niet aan tippen.

Het is natuurlijk heel vervelend dat Zweden een heel ander voorbeeld geeft. Het gaat daar eigenlijk heel goed, versneld tegenover onze situatie (al zo'n 15 à 20% in Stockholm is al immuun schrijft De Tijd), want hoeveel doden gaan wij hebben als we aan die graad van immuniteit zullen zitten. Als je het aantal doden per miljoen inwoners berekend, doen ze het daar beter dan wij hier. Maar we mogen de  cijfers natuurlijk niet vergelijken. Je kan ook zo tellen dat je niet meer kan vergelijken natuurlijk. Dat is ook een strategie om te vermijden dat je gepakt wordt op je uitspraken en aangerade lockdown.

Als we dus terug in stijgende cijfers terechtkomen, gaan we best Zweden volgen. En onze economie beschermen. En de tewerkstelling. Heel cynisch: sterven zullen we allemaal.

Neen dus meneer Van Laethem, we gaan dan wat u gaat voorstellen niet volgen. Wel integendeel. We gaan het op alle mogelijke niveaus bestrijden. Voor de rechtbanken. Voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Voor het Hof van Justitie van de EU. Voor het Grondwettelijk Hof. Voor de Raad van State. 


Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten vanuit ...




Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?