Piot

Het is natuurlijk niet leuk dat je als top-viroloog moet toegeven hoe weinig je eigenlijk wel weet van COVID-19. Als je dan nog ziek wordt aan COVID-19 wordt het nog erger. Hij is nu genezen. Ik kan hem enkel maar nog veel gezondheid wensen. Hij pleit, zeer terecht, voor het verplicht maken van vaccinaties in het algemeen en in voorkomend geval tegen COVID-19 in het bijzonder.
In zijn interview in Knack valt hij ook de verplichte pensionering aan in België op 65 (die niet bestaat in Engeland waar hij nu leeft) als fundamenteel tegen de mensenrechten en discriminatie op basis van ouderdom. Juist, toch?

Maar is het wel zo dat ons leven moet veranderen door COVID-19?

Laat ons even (dat is de mode) van een pessimistisch scenario uitgaan. De Spaanse griep kostte (hoogste schatting) 100 miljoen doden op een wereldbevolking van 1,5 miljard mensen. Omgerekend naar vandaag en corona gelijkgesteld met die griep, komen we uit op 500 miljoen mensen op een wereldbevolking van 7,5 miljard mensen.

Inzake besmetting werden ongeveer 500 miljoen mensen besmet met de Spaanse griep, dat is 1 op 3 van de wereldbevolking. Weer omgerekend naar vandaag betekent dat 2,5 miljard mensen die besmet zouden worden.

Als we van 7,5 naar 7 miljard mensen evolueren door COVID-19 zal dat wel een positief effect hebben op onze aarde en ons klimaat. Toch? 

De wereld doet het dus helemaal niet slecht. En de lockdown helpt wel inzake gezondheid tegen corona maar niet tegenover alle andere punten inzake gezondheid, fysische en psychische. Dus de afbouw is zeker verantwoord, ook als de cijfers terug zouden stijgen.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".


Vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?