Vijgen na pasen

Er zou een beslissing komen over bezoeken over de grens (in het bijzonder Nederland en Duitsland) maar niets daarvan. Er wordt zelfs niets over gezegd. Wat denken de gouverneur en burgemeesters van Limburg daarvan?

Ik kreeg een boodschap op Facebook dat je in Ikea wel degelijk een stukje kan eten en drinken. Mooi toch?

En nu wachten op 8 juni want Van Ranst heeft het gezegd. Rekening houden met de ons omringende landen is natuurlijk te veel gevraagd - behalve dan ietwat met Frankrijk, want dat wordt door de Franstalige politici gevolgd, de rest niet.

8 juni? Van Ranst? Is het weer zover? Ja hoor - onze eerste minister heeft het ook gezegd. We moeten eerst meten wat er gebeurt. Meten? Jullie meten niks. Jullie gissen. Hoeveel testen zijn er nu per dag? In Duitsland 400.000 per week (momenteel capaciteit tot 940.000 per week) d.w.z. per 11 miljoen inwoners zo'n 50.000. Wij zitten aan 10.000 of zo? En daarmee willen ze uitspraken doen? En alles opvolgen?

De dictatuur van Van Ranst moet stoppen. Hij is viroloogje, geen expert risicobeheersing. Hoeveel risico er al dan niet genomen wordt, dient goed overlegd en beslist. Maar de input van de viroloogjes is hier slechts één van vele factoren. Zijn ze in de regering en de Nationale Viroloogjesraad allemaal zo dom dat ze dat niet zien? De regeringen (alle 6) zijn echt wel schoothondjes die de viroloogjes volgen.

Heeft eigenlijk iemand ooit een inschatting gedaan van de risico's op een wetenschappelijke manier? Niet dus. Er zijn grafieken gemaakt (héél erg fout voorgesteld aan ons door de regering - zie mijn blogs hieromtrent) maar een risico inschatting en vooral een verantwoording over beslissingen daar kunnen we achter fluiten.

Op basis van wat is er dan nu beslist om te wachten tot 8 juni voor een volgende stap? Omdat de viroloogjes en epidemioloogjes hun hart vasthouden? En waarvoor dan wel? Dat er terug meer zieken kunnen zijn? Ja, dat kan. En? Kijken ze nu nog altijd niet naar Zweden? Hebben onze politici geen idee wat er leeft onder de bevolking? We zijn het niet beu, we zijn het kotsbeu.

De manier waarop deze regering zich gedraagt is niet te pruimen. Ik heb echt medelijden met iedereen in de Horeca. Hebben ze in de regering nog nooit van een draaiboek gehoord? Kijk even naar Nordrhein Westfalen in Duitsland. Die geven een duidelijk verloop met datums en aanpak.


In einem Vier-Stufen-Plan (...) die Rückkehr der Gastronomie in Nordrhein-Westfalen (...). Stufe eins ist dabei der Ist-Zustand. In Stufe zwei (...) Gaststätten den Betrieb wieder aufnehmen dürfenBuffets werden nicht zulässig sein. Das Zieldatum dieser Phase ist der 11. MaiStufe drei bis zum 30. Mai (...) HotelbetriebsDie vierte Stufe Rückgang zur Normalität. Dafür müsse aber der weitere Verlauf der Coronavirus-Neuinfizierten abgewartet werden.
Zo geef je mensen perspectief. In België zitten we met "niks meer voor 8 juni". En dan? Dat zien we nog wel. Hebben ze daar nog nooit gehoord wat zo een houding tot gevolg heeft op mensen? Waar zijn de psychologen en psychiaters die de regering dat duidelijk maken? Dirk De Wachter? Graag je input.

Maar de politici houden vol: wij doen het keigoed. Het is echt Trumpy in het klein (héél klein). Die zegt ook altijd dat hij het o zo goed doet en dat hij en hij alleen gelijk heeft en weet wat er gebeurt. De rest van de wereld zijn imbecielen.

Wat is er nu eigenlijk met de zomerkampen? Ook niets beslist, ook geen enkel perspectief, tenzij dat de zomer niet "normaal" zal zijn. Wat dan wel? A-normaal? En wat houdt dat dan in? Geen kat die het weet. Wat gingen ze ook weer doen? "Transparant" communiceren. A me hoela.

Geen duidelijkheid over de kleuterscholen. Overal lees en hoor je dat hier het risico minimaal is (nul bestaat niet, kleuters kunnen ook sterven aan de griep) en in Duitsland worden ze dan ook geopend. In België niet. Daar weten we het weer eens niet. Mensen worden daar zo kwaad van! En terecht.

En hoe zit het eigenlijk met de erediensten? Van welke religie dan ook?

Als een deel van onze economie, waar zeer veel mensen werken zoals de horeca, op deze manier behandeld wordt, dat moeten de regeringspartijen gewoon afgemaakt worden. Zo simpel is het. Al het andere is praat voor de vaak. Als je Janneke Jambonneke over kleuterscholen bezig hoort - wat een vijg, wat een idioot. Het "pedagogisch gebeuren". Hoe durft hij zoiets zeggen? Altijd gedacht dat hij iemand was die voor iets stond. Niet dus. Ja maar dit en ja maar dat ... Wie durft zijn mond opendoen en er voor de mensen staan? De Wever? Maar zijn ministers gedragen zich wel anders. Want ze volgen de viroloogjes. Ze hebben écht allemaal geen ballen aan hun lijf. Allemaal schrik om een stem te verliezen. Dus verstoppen ze zich achter de viroloogjes, die geen stemmen te winnen of te verliezen hebben.

Morgen komt een quote, die we best wel even in praktijk brengen. Wie weet gaat hij impact hebben.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten uit ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?