Wachten op Godot


Van 18 mei tot 8 juni wachten voor er nog iets aangepast wordt. We zijn super goed bezig zegt iedereen. En Martine Tanghe (inderdaad ze heeft haar achternaam niet gestolen) zegt dan als afsluiting van het VRT journaal op 13 mei om 19 uur: "de basisregels volgen (...) anders riskeren we dat het land weer en nog strenger op slot gaat". WTF! Toen ze in haar jonge jaren een jaar verlof nam (kan ook niet zomaar iedereen!) om de wereld rond te zeilen riskeerde ze ook een en ander. Had ze toen een vreselijk virus meegebracht wat dan? En waar haalt ze haar mosterd om te beweren dat het land weer en nog strenger op slot gaat? De volgende uitbraak krijgt maximaal een Zweedse reactie. 

Als we zo goed bezig zijn zoals de media en de regering en de viroloogjes zeggen, hoe komt het dan dat we nummer één zijn wereldwijd inzake aantal doden? En hoe komt het dat er in de media hieromtrent amper iets te horen valt?


Ohja - we mogen de cijfers niet vergelijken. Dat is altijd het excuus. Veronderstel even dat we er 30% aftrekken in België voor niet bevestigde corona doden in rusthuizen (nooit begrepen waarom die mee worden geteld). Dan komen we aan 549 en staan we nog altijd op nummer 2 wereldwijd. Zou het kunnen dat er toch een en ander niet zo goed loopt? Dat onze viroloogjes écht maar viroloogjes zijn? Duitsland staat net boven de 93 (met veel meer tests per miljoen inwoners dan wij). Die weten blijkbaar wel waar ze mee bezig zijn. En de VS waar alles zo slecht loopt? Juist, ongeveer een derde.

Waarom o viroloogjes, waarom? Hebben wij nog een hele reeks zieken die in de andere landen al lang dood zijn? Dat moeten jullie toch weten? Maar ge weet het niet. Zeg het dan eindelijk ook. We weten het niet. We hebben geen flauw idee. Vraag eens een specialist van het Robert Koch Institut om te komen kijken. Misschien vindt die wel waarom. Maar misschien mogen we niet weten waarom. Of willen de viroloogjes en de regering dat voor ons verbergen. Wie weet.

Stop de lockdown. Stop met het stapje per stapje gaan. Het helpt sowieso niets. We zijn de wereldkampioenen. Dan kunnen we er beter ineens voor gaan. Dat doen de Rode Duivels ook. Maak Martinez eerste minister. Die heeft tenminste nog charisma.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten uit ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?