We gaan naar de winkel aan de kust

We gaan naar de kust. We gaan niet naar de kust. We mogen naar de kust. We mogen niet naar de kust. Het hangt ervan af of je naar de kust mag. Waarvan? Als je vrienden hebt die aan de kust leven en die je in je 4tal wil opnemen, mag het. Maar je mag er niet blijven slapen. Niet in je appartement, niet in je huis, niet in je caravan. Vraag me niet waarom niet, maar zo is het. Er is overigens ook geen viroloog die deze vraag kan beantwoorden. Tenzij met "Ik kan het niet echt uitleggen".

We mogen terug winkelen. Maar enkel speed-winkelen. Niet fun-winkelen. Enkel alleen. Als je dus samenwoont en heel de tijd bij mekaar bent, mag je niet samen een winkel binnen. Tenzij je met twee winkelkarretjes apart binnengaat. Dat kan in de grootwarenhuizen, maar moeilijk in de boetiek achter de hoek. Daar moet je dus alleen je keuze maken. Waarom dat zo is? Er is geen viroloog die deze vraag kan beantwoorden. Tenzij met "Ik kan het niet echt uitleggen".

Mag je eigenlijk een tasje koffie krijgen in een winkel? Of mag dat niet? Dat zijn ze in de Nationale raad vergeten te bekijken. Een goede klant geef je namelijk een koffietje van Sas Koffie. En wel met een koekje van Lotus. We moeten tenslotte de inheemse bedrijven ondersteunen. Of een theetje - maar een zwarte thee producent hebben we niet in ons landje.

En nu afwachten wat beslist wordt. Wanneer mogen we naar het buitenland? Wanneer mogen we weer vliegen? Als we met de Thalys of de Eurostar mogen rijden, kan vliegen ook. Beiden hebben een intern verluchtingssysteem, dat problematisch kan zijn, enkel weten we het niet echt. En de virologen ook niet blijkbaar. We kunnen misschien meer met een Airbus 380 beginnen vliegen op halve capaciteit. Dat zijn nog altijd 500 passagiers.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Groeten uit ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?