1 Virus en Brussel


Van Ranst heeft deze keer zeer ware taal gesproken. Zo'n betoging "gedogen" (=toelaten maar ik heb er niets mee te maken) is compleet onverantwoord. De geloofwaardigheid van het hele corona gebeuren is verdwenen. En alle politici wassen hun handen in onschuld. Zoals zo dikwijls in dit land. Men wist dat er zeker 9000 mensen gingen aanwezig zijn in Brussel, minimaal de dag voor de betoging, maar geen enkele - geen enkele - politicus kwam op het idee op te merken dat er misschien wel een huizenhoog probleem was. Waar zaten ze allemaal? In hunnen hof? 

Achteraf waren ze er allemaal. Met opmerkingen die correct waren, maar voorbijgingen aan wat hier écht gebeurd is. Geen enkele politicus heeft gezegd dat de geloofwaardigheid van de politiek en wat ze hebben uitgericht tijdens corona tot onder het vriespunt in gezonken.

De virologen en epidemiologen kunnen voor veel gekritiseerd worden, maar niet dat ze niet aanwezig waren en hun punt maakten. Dat hebben de politici helemaal alleen klaargespeeld. Nadat bleek dat de politiek zijn geloofwaardigheid al veel verspeeld was (zie De Stemming van de VRT), hebben ze het nu klaargespeeld nog eens een keertje er een pak waanzin bovenop te leggen.

Niemand wist van iets? Worden adviezen gelezen? Gaan die adviezen enkel naar de burgemeester van Brussel? Ik denk het niet. Heel erg, maar als Close zegt dat "alle" politici op de hoogte waarde van de manifestatie, heeft hij gelijk.

Maar ze blijven heel hypocriet commentaar achteraf geven. Zonder vooraf op te treden. En dan staan mensen als De Croo te kijken wat er toch allemaal gebeurt. En hoe de mensen reageren.

We zijn corona beu, maar onze politici nog veel meer. Wie kunnen we nog vertrouwen dat hij de waarheid spreekt? Weet u het nog?

Vanuit een leuk bistrootje met lekkere tapas ....

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?