En toen waren er nog negen


Tien kleine negertjes zaten in de Superkern. Daar werd allerlei beslist. Toen waren er nog negen. En niet te vergeten: de meerderheid van de Vlaamse parlementsleden heeft dit akkoord niet goedgekeurd, zijnde n-va, Vlaams Belang en PVDA/PTB. 

We zijn dus nog maar pas even verder dan het corona gebeuren, en het is al prijs. CD&V, sp-a en Open-VLD (deze laatste de grootste hypocrieten van allemaal) keuren snel snel een en ander goed, waar de meesten sowieso niet aan uit kunnen en dat vooral voor onze beste Franstalige vrienden hulp betekent. Maar dat wordt vanzelfsprekend zo niet voorgesteld en wordt al evenzeer gegarandeerd ontkend dat het zo is.

We zijn dus in een "de facto" Vivaldi regering terecht gekomen. Dank u CD&V. Leuk dat we zo op jullie kunnen rekenen.

En wat gaat er nu gebeuren? Een nieuwe regering? Op basis van wat er allemaal gebeurt, lijken verkiezingen ten eerste beter, ten tweede correcter en ten derde duidelijker. Hoe die gaan uitdraaien durft vandaag niemand voorspellen. Maar dat de "trado's" (sp-a/PS, CD&V en OpenVLD) er nog maar eens niet goed gaan van zijn samen met de Groene mossels zou wel eens realiteit kunnen worden. Het hele racisme gebeuren maakt alles nog een stuk onduidelijker en onzekerder. 

De kans dat er toch een Vivaldi aankomt, lijkt erg reëel en wel om volgende redenen:
- schrik van de kiezer, schrik van de kiezer en schrik van de kiezer,
- de onmogelijkheid om PS en n-va samen in een regering te brengen - kijk maar naar het ontslag van Robert Vertenueil, de voorzitter van de Waalse socialistische vakbond, omdat hij met de voorzitter van de MR gesproken had (niet meer dan dat - enkel gesproken!). De FGTB aanvaardt een gesprek met MR niet, wat denkt u dan wat er gebeurt als de PS met de n-va wil regeren? Juist: dan wordt de PS met de grond gelijkgemaakt en wordt de PTB een stuk groter dan de PS met de steun van de FGTB. Die heeft nog steeks erg veel macht bij onze Franstalige vrienden.
- de trado's en groen zullen van onze Franstalige vrienden net genoeg toegevingen krijgen om het voor hen de moeite te maken om het risico te nemen. Dat ze nadien de dupe zullen zijn van zo een regering realiseren ze zich weer maar eens niet. Maar goed: pour les flamands la même chose.

Vanuit een café ...







Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?