Europa


Dit is het moment voor Europa eindelijk één te worden. We mogen ons niet laten opkopen door China. En om dat te vermijden en eindelijk gebruik te maken van onze sterkte - we zijn tenslotte met meer van 500 miljoen mensen.

De uitleg van het Noorden en de uitleg van het Zuiden zijn allebei correct. Als Belgen hebben we een klein Europa bij ons. Denk maar aan de transfers tussen Vlaanderen en Wallonië. Als daar een controle op staat en we weten wat er met dat geld gebeurt, is dat verdedigbaar. Hetzelfde geldt voor Europa.

Kijk eens naar de VS. Daar zijn zeer grote transfers. Maar die worden aanvaard. Tenslotte is de VS één land. Die mentaliteit missen we in Europa. Als we allemaal de stap zetten om eerst Europeaan te zijn en pas daarna Fransman of Italiaan, zou alles zeer snel kunnen veranderen. 

Die mentaliteitsverandering is de opgave van de Europese Commissie. Altijd al geweest. Sommigen hebben een grote stap voorwaarts gezet, zoals Delors. Anderen bakten er niets van. Nu de voorzitster een Duitse is, kan meer dan ooit deze stap gezet worden. Als het Europese Parlement en de Commissie aan één zeel trekken en voor de verandering de verschillende regeringen inzien dat enkel een Europa dat samenwerkt kans heeft om niet alleen te overleven maar op hetzelfde niveau te komen dan de VS, Rusland en China, dan lukt dat ook.

Daarom kom uit uw kot en vertel het aan onze politici. Eén voor één. Zo raken we er. Eén voor allen en allen voor één.

Vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?