Rutten


Ze heeft het weer gedaan. n-va bashing, vb bashing, kiezer bashing maar vooral open-vld bashing. Want zij en zij alleen zou nooit toestaan dat het vb meeregeert. Nu ja, ze is geen voorzitter meer en wat er nu in de toekomst nog gebeurt is niet meer haar zaak. Er is een andere voorzitter bij open-vld. Exit Rutten.

En wat doet ze? Eerst en vooral de vertrouwelijkheid van onderhandelingen doorbreken. Heeft ze geleerd van de PS. En dan zeggen dat de kiezers van vb niet gelegitimeerd mogen worden.

Oh? Zijn deze kiezers dan niet legitiem? Ik denk het wel. Je kan vinden van het vb wat je wil, maar elke, ja elke, kiezer heeft het recht om eender welke partij de kiezen die op de kieslijsten staat. Punt.

Als mevrouw Rutten het daar niet mee eens is, moet ze stoppen met politiek. Jamaar wat met het Cordon hoor ik u vragen. Dat is opgesteld door een eminence grise van de Groenen, Jos Gysels. Ik ken hem. Hij is even oud als ik en we zijn mekaar al als jongere tegengekomen. Als er voldoende politiekers met hem zouden doen, wat Rutten met n-va en vb doet, zou het Cordon als lang verleden tijd zijn.

Hij blijft zijn geesteskind (wat heeft hij daarnaast gerealiseerd) verdedigen, ook al was het oorspronkelijk gewoon een strategisch gebeuren om Groen te helpen. Een strategisch gebeuren dat volledig uit de hand gelopen is en waar nu niemand nog onderuit lijkt te raken. In Oostenrijk hebben ze dat een heel pak beter aangepakt. En daar hebben ze nu een regering die regeert. 

Dat doen zowat alle regeringen in Europa, ten goed of ten kwade. Behalve in België. Tot spijt van wie 't benijdt...

Vanuit een cafeetje ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?