Crevits en Somers


2 Vlaamse ministers kruipen naar buiten door het raam. Om de pers te vermijden. Hebben Crevits en Somers een verhouding? Dat is eventueel een reden om door het venster te kruipen. Maar dat lijkt niet zo. Ze wilden echt enkel maar de pers vermijden.

Waar zijn we mee bezig? Is dit een regering of een, ja wat eigenlijk? Een circus? Een gekkenhuis? Een kindertuin? 

In plaats van toe te geven dat ze daar een stommiteit hebben begaan, een rechtgeaard politicus onwaardig, draaien ze rond de pot. Crevits zegt tot nog toe niks en Somers doet een uitleg dat hij altijd met de pers wil spreken. Dat hij nu eenmaal zo is (mediageil?). Maar over de venstertruk wordt niet gerept. Die wordt niet ontkend. Kan ook moeilijk als ze gezien zijn. 

Dit voorval gekoppeld aan het zwijgen van Wouter Beke en het weigeren van vragen beantwoorden door Jambon, toont dat de Vlaamse regering die naam niet waardig is. Ze rommelen maar wat aan. Wat we zelf doen doen we beter? Niks van aan. We doen het misschien even goed dan vroeger federaal, maar algemeen doen we het slechter en vooral veel duurder omdat alles moet veranderen. Vraag maar eens aan uw notaris wat hij denkt van de veranderingen op Vlaams niveau: één grote knoeiboel.

Niet dat het federaal zoveel beter gaat momenteel. Wel integendeel. Maar federaal weten we dat het behelpen is met een minderheidsregering. Vlaams is het een regering met een duidelijke meerderheid. En dan zijn ze federaal aan het onderhandelen. Sociaal economische toegevingen ten overstaan van hervormingen van de staat. Enkel - daarvoor heb je een 2/3 meerderheid nodig na nieuwe verkiezingen. En waar gaat die vandaan komen? Met de stijging van het aantal stemmen voor VB en PVDA/PTB gaat men enkel aan 2/3 raken met de groenen erbij. En die zijn niet betrokken. Maar zelfs dat is niet meer zeker. Best mogelijk dat de twee cordon partijen de boel zullen kunnen blokkeren na nieuwe verkiezingen omdat ze meer dan 1/3 van de zetels binnenhalen.

Nooit gedacht dat het op Vlaams niveau zo uit de hand zou lopen. Dat zorgt voor het verder slapend rijk worden van het Vlaams Belang. Die kruipen tenminste niet door vensters.

Vanuit een kamer met 3 vensters ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?