Geld Geld Geld



Je gaat op vakantie. Je weet precies waarheen je wil. Oranje of niet, daar wil je naartoe. Je komt terug. Je wordt verplicht getest (betaald door jezelf aub). Je bent positief. Je gaat in quarantaine voor 2 weken. Je kan 2 weken niet werken.

Moet je betaald worden gedurende die 2 weken? Is dat sociale zekerheid? Als je hiervoor zelf kiest?
En wat met het bedrijf waar je werkt? Kan dat wel aan dat er zo een hele groep werknemers zijn? Gaat het bedrijf daardoor failliet?

Hoeveel kan onze economie nog hebben? Hoeveel kan er door sommigen van onze staat nog geprofiteerd worden? Tot waar gaat het?

Als Duitsland zich zorgen maakt over zijn economie, dan moeten in België alle rode lichten en sirenes volop aanslaan. Maar daar wordt veel te weinig naar gekeken. Het gaat om de werknemers. De werkgevers, als ze niet dicht zijn, moeten het maar redden. Je moet top juristen in dienst hebben om het gebeuren enigszins bij te kunnen houden en er je voordeel mee te doen.

Onze Vlaamse economie draait op KMO's die tot een bepaald niveau een en ander aankunnen, maar als je te ver gaat, wordt deze basis van onze welvaart kapot gemaakt. Het is dus heel belangrijk dat er, bij steun aan werknemers, niet te ver gegaan wordt. Net zoals dat het geval is voor de werkgevers.

Komt er een nieuwe regering? Die de zaken op orde zet? We horen niets meer. Niet noodzakelijk een slecht teken. Geen regering, dan verkiezingen. Hoe erg ook, dan is er geen andere oplossing meer. Met dank aan de politici die cordon sanitaires opleggen aan heel veel kiezers en hun eigen grote gelijk blijven doordrukken.

Vanonder een boom ...








Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?