Kamp


Onderzoeker Harald De Cauwer van de Universiteit Antwerpen en Francis Somville van de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven hebben de oplossing voor Corona: isolatiecentra. Uitleg: We hebben dat met asielzoekers toch ook gedaan? Vlieghe vindt het medisch een goed voorstel, maar twijfelt aan de haalbaarheid. Als je als voorzitter van GEES zo'n reactie geeft, is het maar best dat je zo snel mogelijk ontslag neemt en teruggaat in je bureeltje in de UA. 

De haalbaarheid is nul. De relatie met asielzoekers is nul. Dit is het meest waanzinnige voorstel dat ik heb gehoord en gelezen. Dan is dat voorstel met de enkelband nog een voorbeeld van vrijheid.

Wat denken die heren wel? Moeten we binnenkort een groene plakker met een voorstelling van het coronavirus op onze mantel dragen als we buitenkomen? Oh nee - we mogen niet meer buiten, klopt. Er bestaat nog altijd zoiets als Habeas Corpum als juridisch principe. Als je burgers van een land zonder enige vorm van proces in dat land in een kamp opsluit, dan is dat juridisch, moreel, etisch en volgens het gezond mensenverstand onaanvaardbaar. Die twee gasten zijn gek. Dat ze zelf in een kamer in isolatie gaan zitten. Daar horen ze thuis. En Vlieghe mag er ook bij. Zijn ze al met 3. Dan nog Van Ranst en ze zijn met 4 en kunnen pesten spelen. Dan zijn we er vanaf.

Mensen verliezen blijkbaar in deze tijden steeds meer hun verstand. Ongelooflijk, maar het moet gezegd: wat een geluk dat we nog politici hebben. Die doen ook de gekste dingen, maar ze houden tenminste nog enigszins rekening met elk van ons en wat na de lockdown wel en niet meer kan. Daar houden de virologen en onderzoekers gewoon geen rekening mee. Hoe gek kan je zijn?

En wacht maar - nu er zoveel (veel te veel) naar hen geluisterd wordt gaan ze hun ideeën over de griep, die ze nooit hebben kunnen doordrukken, mee in het verhaal brengen om ons nog meer ons leven te ontnemen en hun gezondheidsdictatuur op te leggen. Ze begrijpen niet wat het betekent dat ieders leven kapot gaat omwille van hun extreme waanzin. De woonzorgcentra zijn zo een voorbeeld. Ondanks alle maatregelen veel doden en op een onmenselijke manier omdat er enkel naar één kant van het verhaal werd gekeken. Luister niet meer naar zo'n "onderzoekers". Dat ze onderzoeken en hun mond houden.

Raar maar waar en nogmaals: dan zijn de politici tenminste realistisch met hun benadering. Ze laten zich niet meer zomaar gek maken door biostatistici die alles weten en voorspellen, en door virologen en epidemiologen die de zwartste voorspellingen uitbrengen.

Nu komen ze weer af met het feit dat maatregelen pas binnen pakweg 2 weken impact gaan hebben. Ik heb het al eens gezegd: waarom zegt niemand dat de impact van de mondmaskerbeslissingen pas volgende week impact kunnen hebben en we dus best nu kunnen reageren, maar dat die impact er nog aankomt. Een positieve impact dit keer, niet een negatieve.

En op deze positieve noot

Vanuit mijn zetel ...




Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?