Van Ranst


De heer Van Ranst is een hoog opgeleide heer. De heer Van Ranst praat ons God weet wat allemaal aan. De heer Van Ranst vergeet liefst heel snel wat hij zelf allemaal zegt.

Hij zit iedereen nu angst aan te praten. Maar ... hij heeft zelf al ettelijke keren gezegd dat maatregelen 2 tot 3 weken tijd nodig hebben om resultaat te tonen in "de cijfers". Iedereen op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen moeten nu ongeveer een weekje mondmaskers dragen. Ofwel is dit een belangrijke maatregel en moeten we dus even wachten om te kijken wat het effect ervan zal zijn. Ofwel is de maatregel larie en apekool en dan had hij nooit moeten genomen worden - want dan heeft hij geen impact op "de cijfers".

Van Ranst zou eens achter zijn eigen aanbevelingen moeten staan in plaats van iedereen angst aan te jagen. Bovendien heeft hij géén recht van spreken ten overstaan van de politici. Zeggen dat politici niet meer betrokken dienen te zijn bij beslissingen is helemaal zijn ding. Als PVDA sympathisant is de dictatuur (van het proletariaat of van wie dan ook) wat hij wil. En wie het voor het zeggen heeft bepaalt de partij natuurlijk. Maar niet de burger. En dus helemaal niet de politici.

Sorry hoor maar zo'n onzin vertellen dat politici niet betrokken mogen worden, daar moet je gewoon krankjorum voor zijn en geen jota van een democratisch systeem afweten. Het zijn juist ENKEL de politici die in naam van de bevolking en als overheid beslissingen mogen nemen. Van Ranst en de zijnen (GEES is ook al zo'n waanzinnig gebeuren op Johnny Thijs na)  mogen advies geven, maar niets meer. Zij beslissen niet. Of hen dat nu aanstaat of niet doet écht niet terzake. Ze moeten eens stoppen met zich op te werpen als allesweters. Geef mij dan maar Van Gucht. Die is tenminste normaal en weet wat zijn plaats is en hoe zich te gedragen. Maar daarom wordt hij in plaats van gesteund het leven nog zuur gemaakt ook. De omgekeerde wereld. Met dank aan de media die blijkbaar ook de politici liever kwijt dan rijk zijn.

En als Van Ranst vindt dat als hij iets zegt of als er iets beslist is, iedereen er zich maar moet aan houden, weet hij niet hoe het leven werkt. Dan zou niemand nog een glaasje teveel drinken en rijden. Dan zou niemand nog 50 rijden in een zone 30. Dan zou niemand wat dan ook nog doen dat niet overeenkomt met de regeltjes. Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Als mensen zich niet aan regels houden, is dat hun goed recht. Ze kunnen er voor gestraft worden, maar ze kunnen het wel doen. 

De eerste tekenen van waanzin kwamen op het moment dat men de "ouderen en zwakkeren" ging beschermen. Niet tegen het Corona virus, maar wel tegen zichzelf. Wel onder het mom van het Corona virus. Iedereen heeft het recht risico's te nemen met zijn eigen leven. Daar kan en mag Van Ranst en de hele maatschappij niets aan veranderen zolang we in een rechtstaat leven die de individuele vrijheid beschermt. Als ik als 65+er buiten rondloop moeten ze mij gerust laten. Als ik als 30-minner met een groep risico's neem in Bulgarije dat kan Van Ranst dat spijtig vinden, dan mag hij dat onverantwoord vinden, maar door dat te doen overtreedt niemand een wet. Als ik in Oostenrijk in een restaurant ga eten en daar géén mondmasker draag om binnen te gaan en de bediening ook geen mondmasker draagt om op te dienen, dan overtreed ik geen enkele wet. Tot spijt van Van Ranst weliswaar, maar die kan echt waar helemaal de pot op.

Als Van Ranst begint te lullen (want dat is het enige juiste woord om dit te beschrijven) dat de economie terug dicht moet binnenkort omwille van de tweede golf, dan moet hem het zwijgen opgelegd worden. Hij is geen econoom, hij is een viroloog. En de schade die een tweede lockdown met zich mee zou brengen is dusdanig zwaar dat die niet aanvaardbaar is vanuit de maatschappij. Gaan er dan weer doden vallen? Zeker. Bij de griep vielen en vallen er ook elk jaar duizenden doden. Daar doen we helemaal niets aan inzake lockdown en mét vaccin. Anders komen we in een situatie van - ziekte uitgeroeid, patiënt overleden (in dit geval de economie).

Dat er specifieke plaatselijke maatregelen af en toe kunnen helpen - geen probleem. Maar dat is het dan ook.Voor Van Ranst moet alles kapot en mag niemand nog zelf beslissingen nemen. Pas dan zal hij gelukkig zijn. 

Nee - bedankt van Ranst.

Vanuit ...







Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?