Verandering aub


Viroloog Jan Neyts: "Veel beleidsmakers snappen het echt niet. Je moet de experts vertrouwen." Waarheid is "Veel experts snappen het echt niet. Je moet de beleidsmakers vertrouwen." En ja, zoals die zich gedragen is dat moeilijk. Maar niet moeilijker dan bij de experten die ook constant wat anders zeggen. Denk maar aan de mondmaskers die o zo belangrijk waren en de cijfers na 2 weken zouden laten dalen. En waar dan na een week paniekerig allerlei wordt doorgeduwd als beslissing. Waarbij de provinciegouverneur wordt voorgesteld alsof zij tenminste beslissingen neemt. Ze volgt blindelings de virologen, dat is wat ze doet. Eerste minister en provinciegouverneur, één front.

En gisteren zeiden de virologen dat er een tweede lockdown aankomt. Vandaag al niet meer, maar alla. En weer vergeten ze dat niet zij beslissen over een lockdown, maar de politici. En vergeten ze wat de gevolgen zijn, zowel economisch als sociaal als psychologisch. Het wordt tijd dat deze dames en heren uit het nieuws verdwijnen.

Voorbeeld Terzake. Daar was het altijd de gewoonte om voor en tegen aan het woord te laten. Nu al lang niet meer. Virologen en epidemiologen en biostatistici en dergelijke meer hebben het alleen of samen voor het zeggen. Waarom nooit mensen met andere invalshoeken? We worden eenzijdig geïndoctrineerd en ongelukkiglijk genoeg werkt het bij velen ook nog. Heel erg.

Doe er eindelijk iets aan! Media wordt weer kritisch in plaats van platte bange volgers.

Waarvoor dank.

Overigens ben ik nog steeds te mening toegedaan dat we Zweden moeten volgen.

Vanuit een veel te warme vijver ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?