Gevaar! Bacterie!

 

Nooit gedacht dat dit kon, maar nu beginnen "ze" helemaal uit de bocht te gaan. De gevaardrempel van COVID-19 is ondertussen gedaald volgens de laatste statistieken naar het niveau van een fatsoenlijke griepepidemie. Als ouders zeggen dat ze hun kinderen niet naar school sturen "omdat ze geen russische roulette met hun kinderen willen spelen" wordt daar niet op gereageerd om deze bezorgde ouders te overtuigen dat dit niet het geval is.

Wel integendeel. Nu komt men ineens af met de kwaliteit van de lucht in de klaslokalen. Euh? De laatste jaren hadden we hier nooit problemen mee en nu is dat ineens een groot probleem? 

We zijn écht wel bezig van alles en nog wat een probleem te maken waar er vroeger geen waren. Sommige dokters zien hun kans schoon om heel de maatschappij naar hun hand te zetten. Heeft iemand zich al eens afgevraagd wat de invloed is van het voortdurend ontsmetten? Hoe je het ook draait of keert, ons immuunsysteem wordt verzwakt en we gaan een stuk minder alle mogelijke bacteriën aankunnen. Maar daar wordt niet over gesproken.

En als dan een beweging tegen de waanzin op gang komt, wordt die enerzijds afgemaakt en anderzijds gerecupereerd. Hoezo de media dit spelletje maar blijven meespelen is een raadsel. Of is het gewoon veel makkelijker altijd maar anderen aan het woord te laten dan zelf als journalist de zaken te onderzoeken en de feiten te objectiveren? De statistieken die aantonen hoe slecht het wel was gegaan in Antwerpen als er geen maatregelen waren getroffen zijn op zijn minst zeer speculatief. Daar is op zich niets op tegen, maar dan moeten ze ook als zeer speculatief voorgesteld worden en niet als "objectief". Nooit gedacht dat de media zo laks en lui waren.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we Zweden dienen te volgen. (En dat Macron dus gelijjk heeft met zijn reactie over de Europese grenzen).

Vanuit de sofa ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?