Leden - weg ermee

 

Een tijd geleden heeft CD&V een bevraging gedaan onder hun leden om te weten hoe deze staan ten overstaan van een federale regering zonder N-VA. De uitslag was duidelijk. De overgrote meerderheid zei geen regering zonder N-VA.

We zijn wat maanden verder en wat gebeurt? CD&V gaat zo lijkt het in een Vivaldi regering stappen zonder N-VA. Want het gaat om avanti zegt Coens. Wat zijn leden vinden is blijkbaar onbelangrijk geworden.

Als bij de volgende verkiezingen CD&V en OpenVLD gaan moeten strijden om boven de 5% te blijven, gaan zij zich afvragen hoe dat toch mogelijk is.

Laat mij toe deze vraag nu reeds te beantwoorden.
- de leden van CD&V die wilden dat ze N-VA aan boord hielden, stemmen N-VA of VB
- de écht blauwe OpenVLD'ers zijn zo gedegouteerd van wat Vivaldi beslist, dat ze N-VA of VB stemmen.
De groenen blijven waar ze zijn en sp-a blijft een raadsel.

Let op wat er allemaal op ons bord zal komen. Eén ding is zeker. Het zal de werkende mens zijn en de sparende mens die langs alle kanten gepakt gaat worden. Als nu al het ACV (baweging.net??) spreekt van een corona belasting, dan weet je het wel. We betalen vandaag nog altijd een solidariteitsbelasting die ondertussen ouder is dan 20 jaar. Nochtans was deze bedoeld om slechts een beperkte tijd mee te gaan. Ze zullen de corona belasting dan wel iets anders noemen, gezondheidsbelasting bijvoorbeeld.

Ze hebben 4 jaar om ons te bestelen en te koeioneren. Net als de virologen, waar Vlieghe nu zelfs zegt (in De Afspraak) dat het hier de richting opgaat van Trump. Deze mevrouw is echt gek. Het is zij die de cijfers niet volgt. De wetenschappelijke cijfers die aantonen dat COVID-19 ondertussen qua gevaarlijkheid is teruggevallen tot het niveau van een sterke griepepidemie. Daar wil ze niet van horen. Het is echt het uitwerken van jarenlange frustratie omdat ze nooit gevolgd zijn in hun adviezen rond de griep, die nu tot uiting komen en hen blind maken voor de wetenschappelijke cijfers. Enkel als ze in hun kraam passen volgen ze. Anders is het "niet-wetenschappelijk". Komaan zeg.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweedse voorbeeld moeten volgen.

Vanuit een net geen rode zone ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?