De PS (en nog veel meer) deel 1

 

Er zijn een hele reeks gebeurtenissen die commentaar verdienen: de PS die de competitiviteitswet van 1996 wil "aanpassen" , de ex-voorzitster van OpenVLD die plots overstapt naar de PTB, een virus dat nu eens 70% meer besmettelijk is, dan weer 50%, dan 30% (dat was vorige dinsdag) en nu weer 65% (dat was donderdag), een Europese Commissie die de term "best effort" niet lijkt te begrijpen (na de Brexit moeten ze naar Ierland om Engels te verstaan lijkt het wel), de politiek die begint te spreken over "the day after" maar geen flauw idee hebben wat ze dan wel moeten uitrichten, het ongelooflijke gebrek aan kennis of de ongelooflijke wereldvreemdheid van politici die maatregelen nemen of genomen hebben en nu plots merken dat er toch wel een probleempje is of was, het Ethias verhaal en het verbod deze (terug) te privatiseren, de waanzin van de macht om de mensen geestelijk de put in te werken door steeds maar verder te gaan in het hele gebeuren, enz.

Ik kan er een paar afleveringen mee vullen en zal dat dan maar doen ook. 

De toekomst is een Belgische economie die alle competitiviteit verliest omdat ze even de lonen met enkele percenten willen omhoog jagen, terwijl gemiddeld de ons omringende landen op een 0,4% uitkomen. En dan zegt de vakbond tegen zijn leden: niet waar. Kijk maar, de loonstijgingen zijn veel hoger. Wat ze wel even vergeten te vertellen is dat België het enige land van de ons omringende landen is dat een automatische index koppeling heeft. Met andere woorden: als de inflatie 1% is en er zijn géén loonsverhogingen dan krijgen de Belgen 1% loonsverhoging, zomaar. In Duitsland bijvoorbeeld wordt daar hard over onderhandeld wat leidt tot verhogingen die soms onder de inflatie liggen. Maar die kennis is aan onze vakbonden en hun leden niet besteed. Al helemaal niet aan de Franstaligen.

Wil de PS onze economie écht vernietigen? Ze zijn goed op weg met zo'n uitlatingen. Maar de PTB zit hen op de hielen en een kat in een hoek kan vreemde sprongen maken. Van Paul Magnette kan je alles verwachten. Hij heeft al eens een"ik heb schrik van de PTB" zaak uitgestoken toen hij als enige binnen de hele Europese Unie (toen nog inclusief het UK) weigerde het handelsakkoord met Canada goed te keuren. Dank zij (?) de Belgische staatswanorde diende hij dit te doen. 3 miljoen Walen die enkele honderden miljoenen Europeanen geiselde. Leg dat maar eens uit.

Nu de PS zijn ding doet, zullen we zien wat er in de regering zoal gebeurt. Gelukkig zit de MR er ook in en niet enkel OpenVLD - want die hun liberalisme lijkt al langer hoe meer enkel nog te kijken naar de postjes die ze kunnen innemen. Daarom ook weg met n-va, leve blauw-rood-groen-geel. Op een kleur meer of minder komt het niet aan.

Of de regering ligt er voor het einde van het jaar, of we worden overspoeld met waanzinnige maatregelen die de PS doordrukt met steun van sp.a en niet te vergeten Ecolo en Groen. Eens kijken wat het wordt ...

Overigens vind ik nog steeds dat we het Zweedse recept moeten volgen.

Vanuit een kapsalon in Frankrijk








Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?