De PS (en nog veel meer) deel 3

 

De besmettelijkheid van het virus en van zijn verschillende varianten is een jojo dat het niet mooi meer is. In plaats van eerlijk te zijn en toe te geven dat ze het niet weten, worden we met cijfers rond de oren geslagen die duidelijk niet wetenschappelijk verantwoord zijn. Maar de virologen, ze ploegden voort. Het wordt toch écht stilaan tijd dat ze beseffen dat niet zij het zeggen hebben in dit land. En de politiek zou dringend moeten afstappen van hun paniekerig gedoe. Als je de gevolgen van wat er vandaag gebeurt op een rijtje zet, dan kan je niet anders dan op 1 maart de boel open te breken. Is daar een risico? Natuurlijk - leven is sowieso een risico. Maar het wordt tijd dat we dat terug kunnen: LEVEN. Dood gaan aan de maatregelen is geen optie - Leven en risico nemen inzake Corona wel.


Want ik zie de virologen bij de volgende griepepidemie al op de proppen komen: we weten nu wat we moeten doen. Mondmaskers. Thuiswerken. Horeca dicht. Enz enz. Dat ze het niet in hun hoofd halen. En dat de politiek het allemaal goed weet: liever leven en sterven aan corona dan doodgaan en sterven aan de maatregelen. Want daar gaat het naartoe. We krijgen veel cijfers, maar we krijgen ook veel cijfers niet. Het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen bijvoorbeeld. Het welzijn van de bevolking kan je niet in één cijfer vatten. De steun voor wat er gebeurt brokkelt niet af, die stort naar beneden. En die 41% die de maatregelen ondersteunen is ook zeer optimistisch. Met statistieken kan je o zo veel ...

En nu gaan we als Europa even de uitvoer van vaccins beperken. Komaan zeg. We zijn, samen met de VS, de rijkste regio ter wereld maar we gaan wel effe "Fortress Europe" spelen over vaccins. Het gaat er niet om of dit überhaupt wel ooit toegepast wordt. De indruk die je als Europa geeft is vernietigend. Wij eerst, dan de anderen. Toen het Vlaams Blok dit ooit durfde te zeggen, was het plein te klein. Denkt Europa nu echt dat deze bedrijven Europa willen benadelen? Ze zouden in al hun wijsheid, IQ en EQ vééééél beter moeten weten.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweedse model moeten volgen.

Vanuit den hof

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?