Franskiljonse dictator

 

Als je als eerste minister jezelf gedraagt zoals De Croo, kan je toch niet anders dan hopen dat de OpenVLD ineenschrompelt tot een partijtje dat moet vechten om boven de 5% te blijven? De overgrote meerderheid van deze partij is donkerblauw, maar de baasjes zijn paars, lichtpaars dan nog, lichtblauw dus met een goede portie rood gemengd. Daarom is het zo spijtig dat LDD niet meer bestaat. Dan konden deze mensen voor een liberale partij stemmen zonder dat het n-va is. Nu is er geen keuze meer. Arm Vlaanderen met zo een regering. Die reclame maakt voor 11 miljoen Belgen met een Belgische vlag en pour les flamands la même chose. Ik wist eerlijk gezegd niet dat ik zo goed de toekomst kon voorspellen. Herinner u een blog van enige tijd geleden waar ik dit in zei in tempore non suspecto. 

De verlenging tot 1 maart die nergens gecommuniceerd was, maar wel in het ministriëel besluit staat, laat vermoeden hoe we in de toekomst door deze regering zullen behandeld worden. Zoals die mevrouw dokter in de psychologie zei: "als een bende imbecielen". Ons nog even aan het lijntje houden, schrik aanjagen, beliegen en bedriegen ... De Croo zegt dat we braaf moeten zijn, dat we geen kritiek mogen hebben, dat we ons als goede burgers moeten gedragen, dat we vooral het parlement niet mogen belagen, enz enz. Wat denkt die gast eigenlijk? Dat hij alles kan en mag? Dat hij teruggaat naar de Vlaanders en in Godsnaam daar blijft, bij zijn gelijkgestemde Vrijmetselaars.

Nee, het gaat niet goed met België. Nee, het gaat niet goed. Ja, het gaat slecht met Vlaanderen. We worden gepakt en de meesten hebben het niet eens door? Komaan mensen. Spreek eens met jullie ouders, grootouders, overgrootouders. Die zullen jullie vertellen waarom er zoiets als de taalstrijd bestaat. Ook vandaag. Misschien zelfs nog meer vandaag dan vroeger. Mensen die hier leven moeten Nederlands/Vlaams leren en kennen. Indien niet, hebben ze een heel groot probleem. Zij, niet wij.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweedse model moeten volgen.

Vanuit de stoel van de eerste minister met mijn voeten op zijn bureau ...








Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?