De Waalse minister en de VLaming

 

De Waalse minister heeft de Vlamingen goed zitten in verband met de zonnepanelen. De Vlaamse regering heeft natuurlijk een stommiteit begaan. Maar de Waalse federale minister pas helemaal door een oplossing gewoon niet na te streven. Pour les flamands la même chose? Neenee. Pour les flamands la facture, pour nous les sous.

Dit doet niets af aan de verantwoordelijkheid van de Vlaamse Regering. Maar de beslissing in verband met de terugdraaiende meter was er misschien helemaal niet gekomen als deze mevrouw haar job had gedaan of als de ministerraad haar instructie had opgevolgd.

Alle leden van het kernkabinet van de federale overheid zijn dus minstens even verantwoordelijk. En dat de Vlaamse ministers dit "even uit het oog waren verloren" bewijst wat iedereen al lang weet: niet het belang van het land, maar het belang van de eigen partij staat op de eerste plaats, zeker bij OpenVLD en de PS. Ze hebben ons alweer goed zitten. Met dank aan de VLaamse partijen in de federale regering, die opdrachten geven, ze niet opvolgen en dan vergeten zijn dat ze gegeven zijn. Dat OpenVLD nooit meer, nooit meer zegt wat Tommelein zei: dat het allemaal de schuld is van n-va. Nee burgemeester, het is uw schuld, daarna de schuld van de door jullie opgerichte toezichtshouders zoals de CREG en de VREG en tenslotte van de federale regering met OpenVLD die niet in staat is zijn eigen beslissingen op te volgen laat staan te zorgen dat ze uitgevoerd worden. Dat belooft voor wat er nog aankomt in verband met de aanvullende pensioenen en hun belasting (geen kapitaaluitkering meer, enkel nog maandelijkse uitbetaling - en dus een heel ander fiscaal regime) en in verband met de wet van 1996 over het in de hand houden van de kosten zodat we competitief blijven ten overstaan van onze handelspartners.

Overigens vind ik nog steeds dat we het Zweedse model moeten volgen

Van bij de kapper ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?