Heldere communicatie

 

De laatste weken was er heel wat te doen over de communicatie van onze regering. Iedereen was het erover eens dat die een heleboel beter kon. Nu blijkt dat onze regering het eindelijk heeft begrepen en ook dienovereenkomstig communiceert, namelijk niet.

Logisch toch? Als je niet communiceert, kan je ook geen slechte of foutieve communicatie opzetten. De burgertjes van dit land zullen het op een of andere manier wel aan de weet komen. En dan zeggen we gewoon dat dit  een voorlopige maatregel is, in afwachting van de bijeenkomst van 26 (of was het 28?) februari. Daar zal alles geëvalueerd worden. Ahzo. En waarom mochten we dat vorige week niet weten? Want nu spreekt iedereen over de grenzen die gesloten blijven, maar het gaat ook over alle andere maatregelen, zoals die op de horeca. Ook die blijven dicht tot 1 april. En ja, dat is nu eens echt een mislukte aprilgrap.

Eerlijk en open communiceren kan dus niet meer in dit land en, het ergst van alles, dat wordt aanvaard. Een paar vraagjes aan de minister van Binnenlandse Zaken en de zaak is van de baan. Is dat ernstige journalistiek? 

Ik ben ondertussen zo kwaad, woedend zeg maar, en voel me zo bedrogen dat enkel een volledig uitvagen van de Vlaamse partijen die ons dit aandoen, voldoende weerwraak is. 

Op die mensen die ons geld door vensters en deuren buitengooien omdat ze niet in staat zijn om goed in te schatten wie wel en wie geen geld nodig heeft. 

Op die mensen die 100.000 uren call center inhuren aan 44€ per uur terwijl er een ander aanbod op tafel ligt aan 27€ per uur (welke verbindingen naar de CM hier spelen mag Joost weten en ongelukkiglijk genoeg ken ik Joost niet). 

Op die mensen die ons op alle mogelijke manieren naar electriciteit als enige energiedrager aan het duwen zijn en er tegelijkertijd voor zorgen dat die electriciteit veruit de duurste is van Europa als je alle kosten meerekent - kosten waar vanalles en nog wat betaald wordt aan vennootschappen waar politici hun tweede of derde boterham verdienen. 

Op die mensen die opeens het patentrecht in vraag stellen, waardoor zij de facto én de jure pleiten voor een systeem zoals in de vroegere Sovjet Unie, waar alles eigendom is van de staat. Want die weet toch veel beter wat er daarmee moet gebeuren. 

Op die mensen die met uw en ons geld rondsmijten ter meerdere eer en glorie (en portemonnaie) van zichzelf en haar directe omgeving en waarbij de Partij (in dit geval OpenVLD) haar heel vrijgevend 50.000€ geeft. Hebben deze mensen (en bij uitbreiding geldt dit voor alle partijen) hoeveel mensen samengeteld op één jaar met 50.000€ moeten rondkomen? Als je rekening houdt met alle subsidies (voor sociale woningen, kosten OCMW, ondersteuning voor gas, electriciteit en water, ...) zijn het toch nog altijd een drie tot viertal mensen. Hier is die som er om de mevrouw in kwestie bekend te maken en zich in het centrum van, ja waarvan eigenlijk, te zetten. 

Op onze regering dus en op sp.a'ers die praat komen vertellen in Terzake die kant noch wal raakt en op Groenen die gascentrales met CO² uitstoot verkiezen boven de moderne, amper nog afval producerende nieuwe kernenergie. De domheid die tentoongespreid wordt als het om feiten gaat en niet om statistieken, is hemeltergend.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweeds model moeten volgen.
En dat alle maatregelen moeten ingetrokken worden zodra het risico lager is dan op 15 maar 2020. ALs het risico lager ligt dan het "gewone" griepsrisico, moet alles gewoon gestopt worden. Onmiddellijk en voor 100%. Wat mensen er dan mee doen, met hun teruggevonden vrijheid, is dan hun probleem, niet dat van de staat. En zo hoort het ook.

Vanuit een sneeuwovergoten landschap in België








Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?