Herbronnen : normaal

Je begint hier en daar iets te lezen over hoe en wanneer we naar iets dat lijkt op ons leven voor maart 2020, kunnen overgaan. Daarbij wordt continu gesproken over opletten en niet-weten en gevaarlijk enz. Maar eens herbronnen is er blijkbaar niet bij. Dus doen wij dat hier maar.

Waar ging het sinds maart 2020 over? Zorgen dat het gezondheidssysteem niet in elkaar stuikte. Dat was de enige reden waarom we alles deden wat we deden en doen. Al de rest is praat voor de vaak.

Daarvoor hadden de politici cijfers vooropgesteld. Die moesten gehaald worden voor er versoepelingen zouden kunnen komen. Maar zie: alweer fout - nu zijn de cijfers opeens niet meer zo belangrijk en kan een en ander toch. Waarom de kappers en schoonheidsspecialisten hat dam moeten zijn samen met de dierentuinen, kan niemand uitleggen. Emotioneel belangrijk? Wat denken de heren en dames van onze regering dan dat de horeca is? En het theater? En de cinemas? En alle mogelijke evenementen? Denken ze dat die emotioneel niét belangrijk zijn? Denken ze nu echt dat de kappers emotioneel belangrijker zijn? De grootste onzin ooit.

Let op: ik gun het de kappers om open te gaan. Maar dat de regering hier vogelepik speelt is toch wel duidelijk denk ik. En Vandenbroecke met zijn schoolmeesterachtig gezanik op tv dat dan feitelijk ook nog niet juist is - wat denken de heren eigenlijk dat we zijn? Een bende onnozelaars?

Ik vraag me af waar de heren en dames eigenlijk mee bezig zijn. Nu gaan ze de volgende keer spreken over een overgangsscenario naar een (wat ze dan noemen) nieuw normaal. Wat hebben ze dan de voorbije maanden gedaan? Heeft er niemand gedacht dat er naar de toekomst moest gekeken worden om te bepalen hoe de weg daarnaartoe best werd uitgetekend? Hebben ze nu opeen ontdekt dat ze dit moeten bekijken? Wat doen al die comités dan? 

Nochtans is de overgang eenvoudig te beschrijven. Wanneer er voldoende vaccinaties zijn uitgevoerd, die ervoor zorgen dat de ziekenhuizen geen probleem meer krijgen, zetten we de boel open. Dat wil zeggen na het inenten van alle risicoberoepen en van alle kwetsbare groepen. Volgens de kalender van inentingen zijn we daar ergens in april. Dan nemen we hetzelfde risico dat we al vele tientallen jaren nemen met de griep. Zo eenvoudig is het toch? 

Ik ben zeker dat dit niet uit de bus gaat komen. We gaan opgezogen worden in een ingewikkelde, onverklaarbare en vooral onverdedigbare wirwar van stappen, waar iedereen gek van wordt en die niemand begrijpt. Erika Vlieghe zal er wel voor zorgen. Zij weet het allemaal. 

Is er dan geen enkele journalist die de betrouwbaarheid van zowat alle cijfers in twijfel durft te trekken? Waarom is er opeens een probleem in de scholen? Heel eenvoudig (en elk weldenkend mens weet dit): omdat we - schrik niet - opeens daar als de gekken beginnen te testen. Natuurlijk zijn de cijfers dan opeens een stuk hoger. Maar dat zijn enkel maar de cijfers, niet de realiteit. Cijfers die wel een hele hoop ouders de schrik op het lijf jagen en ze bovendien nog voor een stuk in quarantaine zetten ook. Wat een onzin! Het is overduidelijk: we moeten angstig blijven, anders vermindert de macht van de overheid op ons, en daar hebben ze nu opeens schrik van. En terecht. Want ze gaan er niet goed van zijn, onze "leiders". 

De scholen zijn het beste voorbeeld hoe met cijfers kan gejongleerd worden in functie van wat sommigen aan te top wensen te bereiken. Namelijk de mensen zoveel mogelijk van de overheid afhankelijk maken. Bijvoorbeeld met het stelsel van technisch werkloosheid. En met nog een heleboel andere mogelijkheden. Leve de staat! Deze regering is gewoon helemaal krankjorum en kan niet tellen. Je kan toch enkel maar kwader en kwader worden als je dit alles aanschouwt? Er zijn zoveel ongerijmdheden in alles.

Diegenen die op reis zijn geweest worden nu al sinds Kerstmis verketterd. Heeft dan niemand door over hoe een kleine groep het gaat? Jamaar daarvan waren 3% besmet zegt men dan. Ten eerste zijn van de mensen die voor hun werk buiten de grenzen gaan ook een gelijkaardig percentage besmet en ten tweede moet men niet zaniken: toen konden de grenzen niet dicht, daarna wel (toen de cijfers overigens daalden, niet stegen in België). 

Onze overheid gaat continu op zoek naar een zwarte piet, en nog een en nog een. Om toch vooral zelf uit de vuurlinie te blijven. 

Stoppen met die waanzin. Duidelijk zeggen wie wanneer gevaccineerd wordt en daaraan gekoppeld het land verlossen van alle staatsinmenging die in maart 2020 begonnen is. Van ALLE staatsinmenging. Eens zien of ze dat wel gaan doen. Dat is dus vanaf april/mei. Daarna wordt de bevolking van 18 tot 65 ingeënt. Maar die is sowieso geen groot risico. Dus is er daar geen probleem meer. En ja, ze zullen dan nog Corona gevallen bijkomen, en in de ziekenhuizen opgenomen worden, en sterven. Maar dat zullen cijfers zijn die lager liggen dan die van de griepepidemie van 2017-18. 

En daar leven we toch mee? Of wil men daar nu ook paal en perk aan stellen en onze maatschappij laten opschuiven naar een "politiestaat" waar de individuele vrijheid en waarden slechts mogen uitgeoefend worden door de happy few en voor de anderen enkel voor zover de overheid er zin in heeft. 

Altijd maar verwijzen naar de ons omringende landen is nog zo'n belachelijk gedoe van Vandenbroecke. Kijk eens in Frankrijk is het land al dicht om 6 uur. Ja en? Leven we in Frankrijk misschien? Hier zijn zaken veel langer dichtgeweest dan in Frankrijk, maar dat wordt even niet gezegd. Je kan dat gewoon niet vergelijken. Dat hij liever zijn feiten op orde zet, die wél objectief zijn, zoals bij de vaccinaties (dat we NIET de vierde beste leerling van de klas zijn in Europa). En dat ze zorgen dat er vaccins binnenkomen en dat die dan ook gebruikt worden. Een voorraad aanleggen van 3 weken is geen goed idee. Even niet genoeg gekoeld en de boel is onbruikbaar. Spreek met je leveranciers. En zeg niet dat dit niet kan. Denemarken doet het en daar werkt het perfect.

Overigens ben ik nog steeds de mening toegedaan dat we het Zweedse model moeten volgen.

Vanuit de garage van de kapper die al enkele weken in het zwart werkt.


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?