Geen draagvlak

 

De cijfers (wat die ook zijn) blijven stijgen en zijn dus slecht. Zonder versoepelingen. De virologen wijzen naar de Britse variant. Larie natuurlijk, want die wat al weken overal in omloop (70% van de positieve testen zeiden ze ons). Er is iets heel anders aan de hand. Er is geen draagvlak meer voor al die maatregelen. De politiek (en de virologen) stuiten tegen de grenzen van hun macht. Maar dat willen ze niet toegeven natuurlijk. Ze zullen er alles aan doen om de mensen te overtuigen toch aub de maatregelen te volgen.

Wat ze zouden moeten doen is de maatregelen aanpassen aan wat de mensen nog wel ondersteunen. Het symbooldossier is intussen zonder twijfel de horeca. Eerst en vooral: als die terug open gaat en mensen vinden het te riskant om ernaartoe te gaan, is er geen probleem. Niemand dwingt hen om dat wél te doen. De anderen zullen in zeer gecontroleerde omstandigheden terug hun sociaal leven kunnen opnemen, of het nu in een voetbalkantine is of in een driesterren restaurant. Maar dat durven De Croo en Vandenbroucke niet aan. Wel, de burgers durven het wel aan en volgen de maatregelen al langer hoe minder.  Nog zo'n voorbeeld is het alleen winkelen. Onzin natuurlijk. U hebt toch ook gezien hoeveel koppels met twee karretjes rondrijden? Doet u het ook?

De politiek moet inzien waar zijn grenzen liggen en daar hebben ze het héél moeilijk mee. Je kan mensen niet dwingen geen risico's te nemen. Dat doen ze sowieso al. Kijk liever hoe en met welke maatregelen je terug een draagvlak kan creëren, want zoals het nu gaat rijden de politici ons en henzelf de dieperik in. Of denken ze nu echt dat ze bijeenkomsten in familieverband met Pasen zullen kunnen tegenhouden? Erg als je als politicus moet toegeven dat je macht beperkt is. Dat hadden ze zo niet zien aankomen :-))))

Overigens ...

Vanuit een bubbel van 10







Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?