Kotsbeu (goed luisteren Vlieghe: kotsbeu)

 

In Duitsland zijn de mensen het ook kotsbeu. 

Einer Umfrage des Meinungsforschungsinstituts YouGov zufolge sind nur noch gut ein Drittel für eine Beibehaltung (26 Prozent) oder Verschärfung (9 Prozent) der geltenden Einschränkungen. 43 Prozent meinen dagegen, der Lockdown sollte weiter gelockert werden. 17 Prozent sind für eine komplette Rückkehr zur Normalität. Fünf Prozent machten keine Angaben.

In het kort: 26% willen de maatregelen behouden, 9% wil ze verscherpen, 43% wil versoepelingen en 17% wil dat alles terug bij het oude is. 5% had geen mening.

We kunnen er rustig van uitgaan dat dit in België niet veel verschilt. Enkel wordt dit door YouGov in Duitsland wekelijks opgevolgd. In België? Tja ...

De virologen mogen doen en zeggen wat ze willen, voortdoen zoals nu is waanzin. Als een bedrijf als AB Inbev zegt dat de Horeca terug open moet op 1 april of dat anders een bloedbad voor de deur staat voor zo'n 80.000 personen die daar werken, dan is dat niet zomaar. Open op 21 maart of 1 april is ondertussen de enig overgebleven optie. Als onze (s----t)regering daar niet op ingaat, dan hebben we de facto geen regering, maar een dictatuur. Ook al zegt De Croo dan honderdmaal dat hij naar de mensen luistert.

Vanop de stoel van een gesloten terrasje ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?