Leugens

 

Nu het almaar moeilijker wordt om de burger nog te overtuigen van wat er allemaal gezegd wordt, gaan ze nog een stapje verder. De regering durft niet meer, dus sturen ze mensen uit het "middenveld" . Zo het hoofd van het Katholiek Onderwijs, die zegt dat we nu best weer een stapje achteruit zetten om dan in de zomer zonder problemen van onze vakantie te kunnen genieten. Het is er maar één. Er zijn er legio.

Wat is er aan de hand? Iedereen aan de "top" is zijn geloofwaardigheid langzaam maar zeker kwijt. Reden natuurlijk voor Vandenbroucke om na het Overlegcomité zelfs geen interview meer te geven ondanks alle afspraken. Iedereen die zegt we moeten nu iets doen om in de zomer de boel open te kunnen smijten liegt. Er is maar één oplossing: als er genoeg personen gevaccineerd zijn (zeg maar alle 65+ers en alle risicopersonen) kan je alles opendoen. Als je het vroeger doet, is het ook goed, maar dan moet ge er rekening mee houden dat de boel compleet in de prak kan draaien en dat je op dat moment ook niets meer zal kunnen doen, omdat niemand dit nog zal aanvaarden. En terecht.

Van Ranst die zegt dat dit Overlegcomité er een is die "hoopt". En dat hopen niet verkeerd is. Maar wel riskant. Dat allen die angst hebben en niet durven binnen blijven. Nog eens: niemand zal iemand verplichten om naar een café of restaurant te gaan of naar een pretpark en naar een welnesscomplex of naar ... . 

De maatregelen worden ook hallucinanter met de dag. Treinen op zondagen en feestdagen met enkel 12plussers naar het raam als het gaat om toeristische bestemmingen. Momenteel zijn alle bestemmingen in België toeristisch nu we België niet uit mogen (het blijft een onbegrijpbare maatregel). En wat met de zaterdagavond? Of de vrijdagavond? En de maandagmorgen? En de dag voor en na een feestdag? Een goed voorbeeld is de trein Aarlen - Oostende. 

De beste oplossing is duidelijk zijn, maar dat willen/durven/kunnen ze niet. En nochtans is het niet zo moeilijk.
1. Als alle 65+er gevaccineerd zijn gaat alles terug open. = een duidelijk perspectief
2. Ondertussen worden alle maatregelen vanaf nul terug bekeken, uitgaande van het risicoperspectief en de reële situatie in de gezondheidszorg.
3. Zijn er nu wel of niet medicamenten voor zware gevallen voor ze op Intensieve terechtkomen? Daarover hoor en lees je de meest tegenstrijdige berichten. Indien ja, dan wordt het tijd dat we dat weten en dat we ook weten hoe het staat met het inzetten ervan.

Vanuit een zonovergoten Vlaanderen





Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?