Juist geld uitgeven

 


De laatste tijd wordt door onze regering geld uitgegeven dat het niet mooi meer is. Aan alles en nog wat. Ondersteuning, subsidie, gascentrales, enz. enz. Maar er wordt ook bespaard. Op de politie bijvoorbeeld, in het bijzonder op de federale politie.

Eigenaardig: geen enkele (ook niet het VB) partij maakt daar een probleem van. Terwijl de investering in de federale politie net een stuk zou moeten verhoogd worden. Dat betaalt zichzelf dubbel en dik. En nee, niet door verkeersboetes en dergelijke meer, maar door het criminele milieu aan te pakken. Door het breken van de fameuze telefoons, hebben de politiediensten een pak gegevens die ze voor een deel helemaal niet kunnen opvolgen wegens een tekort aan personeel en middelen. Al hebben ze dan tot nog toe 100.000.000 € in beslag genomen en ligt er nog een pak meer geld te wachten.

Ook voor het beschermen van ons, burgers, moet er hier dringend geïnvesteerd worden. Stel je voor: je werkt in de haven en op een avond staan er drie mannen voor je deur met een foto van jou, je vrouw en je twee kindjes. En ze vertellen je wat er allemaal kan gebeuren als je niet met hen samenwerkt. Je moet niet veel doen. Er gewoon even niet zijn. En je krijgt nog een vijfstellig bedrag in € in cash. Wat dan?

Mexicaanse en Albanese toestanden in België en bij uitbreiding Europa maken opgang. En dank zij het breken van de telefooncode kan er een en ander aan gedaan worden. Maar de middelen ontbreken dus. En dan komt de minister nog trots vertellen dat het probleem van de overbevolking van de Antwerpse gevangenis te danken is aan het succes van de federale politie. Enkel klonk het eerder zo van, dat ze nu maar stoppen want anders worden de problemen enkel maar groter. Komaan zeg. Versterl eindelijk de federale politie. Als je per jaar 10% van de inbeslaggenomen gelden investeert gaat een heel nieuwe wereld open.

Waar blijven de initiatieven? Waar blijven de partijen die ons willen beschermen? Ik weet het ook niet meer.

Vanuit een beschermd huis




Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?