DDR


Zijn we op weg naar de Dietsche Demokratische Republik? Er spreekt veel voor.

Om de problemen tussen Nederlands/Vlaams en Frans/Waals op te lossen, kunnen we best gebruik maken van onze derde nationale taal: het Duits. Daaraan voldoet de nieuwe naam alvast.

Om te vermijden dat er in Vlaanderen teveel weerstand zou komen (vanwege de Vlaams-Nationalisten bijvoorbeeld) starten we met het woord "Dietsche" - toch algemeen aanvaard als verbonden met de Vlaamsche identiteit.

Om Paul Magnetje zijn zin te geven, spreken we van de Demokratische Republik. Binnen een land als de (ex-België) DDR kan dan stilaan alles terug nationaal worden. Daardoor worden de vetpotjes gecentraliseerd en heeft het andere landsgedeelte eindelijk terug de mogelijkheid er veel meer in te grijpen. Bovendien verhindert deze naam dat de PVDA/PTB zich kan profileren, wel integendeel. Het maait hen het gras voor de voeten weg.

Deze DDR stopt alle grote politieke partijen in één pot nat: de Sozialistische Einheitspartei der Dietsche (SED).

Inzake de burgers is hiermee de zaak helemaal opgelost. 40% vindt dat de politiek corrupt is? Hoe kunnen ze zich zo vergissen, amper 40%! Ze vinden dat wij, politici, al te lang meedraaien? You ain't seen nothing yet! Meer dan 80% vindt dat de politiek en de politici niet proberen hun beloftes te houden? Waarom ook!

Nu wij, de politici, ervaren hebben hoe makkelijk we onze DDR burgers kunnen opsluiten, moeten we ons helemaal geen zorgen meer maken. Ze worden wel in het oog gehouden en ze hebben sowieso teveel schrik om iets te doen. Of ze krijgen een telefoontje van de contactopspoorders. 

De 65plussers, die te weinig schrik hebben en te veel van hun oren maken, gaan we afscheiden van de rest en er zo voor zorgen dat ze niet gehoord worden en in hun geriatrische kolonie blijven. Af en toe mogen hun kleinkinderen eens langs gaan.

En dan kunnen wij, de politici, allemaal samen zingen.
Eerste kouplet
Wie heeft dat pooootteke met vet
Wie heeft dat potteke potteke potteke potteke ve-e-et
Al op de tafel gezet.
La la la
........

En de burgers? Die mogen tevreden zijn dat ze in de DDR mogen wonen. 
Het paradijs op aarde, toch.

Overigens ben ik nog steeds de Zweedse mening toegedaan "In mijn kot - nee bedankt".

Vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?