Gwendolyn


Er zijn al mensen voor minder uit een partij gezet. Dictatoriale neigingen in een liberale partij? Dat is als open en eerlijke verkiezingen in Noord-Korea. Na een jaartje plots met zo een boodschap uit de hoek komen, is dubbel schandalig. Ofwel is ze echt geschandaliseerd - dan had ze deze boodschap een jaar geleden moeten brengen met het risico van niet in de Vlaamse Regering te zitten. Dat doet een voorzitter met ballen en principes. Ofwel speelt ze een politiek spelletje dat de nieuwe voorzitter onderuit haalt, haar als de heilige Gwendolyn op een podest zet en haar lievelingscomponist toch nog een kans(je) geeft. En zo iemand zegt "Ik heb het gehad met negativiteit en stilstand."
Zo staat het op haar website. Echt geloofwaardig.

Vivaldi zo laag inschatten maakt hem al direct onmogelijk. Zoals wel meer bij haar keert wat ze doet zich helemaal tegen haar en heeft een omgekeerd effect. Hoe dom kan je eigenlijk zijn? Al deze intriges maken haar langzaam maar zeker totaal onmogelijk in haar partij. Toch? Of mag iedereen nu gewoon doen wat hij wil en de partij in stukjes hakken? Dan moeten ze echt gaan kijken of ze de kiesdrempel nog wel halen.

Als de nieuwe voorzitter het kan doordrukken dat het verleden voorbij is en we nu naar de toekomst moeten kijken, wordt ze helemaal onbelangrijk. En kan Open VLD misschien toch nog een rol spelen in onze politiek, confederaal en Europees.

Vanuit een leuke brasserie in Aarschot ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?