Post Scriptum


Dat is de betere benaming voor de PS - ze horen thuis ergens achteraan als al de rest voorbij is. Iemand vroeg me waarom ik over Magnetje spreek. Wel na waar hij mee afgekomen is in verband met het ontslagen (en - maar dat heeft hij blijkbaar niet eens door - ook het aannemen) van personeel, mag het voor iedereen duidelijk zijn wat een onzinnige man dit wel is.

De eerste keer dat hij echte macht had, heeft hij heel de EU weken aan de waggel gehouden omdat hij weigerde het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada goed te keuren. Het leverde hem een heleboel tv-zendertijd op. En blijkbaar was dat precies waar hij op uit was, want tenslotte keurde hij het verdrag dan toch maar goed. Hij zei zelf dat hij de macht van een regio wou laten zien. Zomaar?

Nu komt hij dus af met maatregelen, die zo weggelopen schijnen uit een planeconomie. Hij moet, dat staat wel vast, mijn post "DDR" gelezen hebben en het een prachtig idee gevonden hebben. In het bijzonder dat hij de PTB/PVDA de les kon leren (die hun voorstel gaat een heel pak minder ver).

Dat hij met zijn voorstel de economie naar de knoppen helpt en tewerkstelling vernietigt in plaats van ze te creëren, gaat blijkbaar zijn petje te boven. Maar het is wel duidelijk waar het hem over gaat. Het gaat er niet over om ondernemingen te verplichten personeel te behouden met zijn verbod op ontslag. (Dat sommige bedrijven hierdoor failliet gaan is voor hem blijkbaar een spijtig bijverschijnsel, dat de staat dan maar moet oplossen voor de betroffen werknemers). 

Magnetje doet gewoon een Trumpje: alles is goed en alles is toegelaten zolang hij er zelf maar goed uitkomt en op die manier bij de volgende verkiezingen de overwinnaar is. Magnetje speculeert er blijkbaar op dat er in september verkiezingen zijn en dat hij dan met onder andere dit voorstel de PS terug kan laten groeien tot de hoogdagen van weleer.

En zo zie je maar. Putin, Xi Jinping, Kim Jong Un, Trump en Magnetje - één strijd.

Vanuit ... (maar steeds minder)


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?