Sociaal



Opeens exploderen de cijfers inzake nieuwe besmettingen. En iedereen kijkt ernaar en zwijgt. Zwijgt over waar en waarom dit gebeurt. Heel even is er gesproken over een "sociaal probleem" waarbij bepaalde groepen nu eenmaal veel meer problemen hebben om zich aan de regels te houden. Ik heb twee dagen geleden een café gezien, waarbij je moest zoeken om gedrag te vinden dan overeenkwam met de regels inzake corona. Tja.

Maar als je de details van de cijfers bekijkt is het duidelijk dat het "sociaal probleem" meer is dan dat. Want wij hebben allemaal een probleem nu omdat personen, die we omwille van de politieke correctheid niet mogen benoemen, zich helemaal niet aan de regels houden. En als de politie dan optreedt moet ze goed opletten dat ze niet in de problemen komen. Wanneer wordt eindelijk de waarheid verteld? In Duitsland begint men te spreken over het feit dat men daar een migrantenprobleem heeft. Denk je dat wij dat niet hebben?

Natuurlijk is het erg om dat te moeten vaststellen, maar de waarheid heeft ook zijn rechten. Dat is geen discriminatie, dat is een vaststelling. En er moet zeker hard genoeg opgetreden worden. Daar is geen weg naast. Maar als er nu weer een stap achteruit moet gedaan worden, is het belangrijk dat duidelijk is waarom. En zonder rond de pot draaierij.

Vanuit ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?