Het konijn en de lichtbak

 

Een goede raad voor onze regering en de 8/10 paniekerige Vlamingen (volgens Het Laatste Nieuws): laat het gezond verstand eindelijk zegevieren in plaats van het angst gebeuren.

Naar aanleiding van de beslissingen in Duitsland:

"" Ook in kringen van vooraanstaande medische professionals kijkt men met verbazing of zelfs woede naar Berlijn. Andreas Gassen is bijvoorbeeld geen boze burger. Hij is de voorzitter van het bestuur van de Nationale Vereniging van Ziektekostenverzekeraars. Hij beschouwt Merkels alarmisme als medisch niet te rechtvaardigen. Een paar dagen geleden vertelde de dokter de "Neue Osnabrücker Zeitung":

“We moeten stoppen met staren naar het aantal nieuwe besmettingen zoals een konijn naar een lichtbak, dat zorgt voor vals alarm. «

“Zelfs 10.000 besmettingen per dag zouden geen drama zijn als slechts één op de 1.000 ernstig ziek wordt, zoals we nu zien. «

Gassen herinnerde eraan dat er in het voorjaar dagelijks tot 150 coronadoden vielen onder 4.000 nieuwe patiënten. Maar nu zijn de sterftecijfers in de enkele cijfers. Hij legt uit:

“Zolang de ratio zo blijft, zijn nieuwe besmettingen in de vijfcijferige range nauwelijks relevant. «

Een overbelasting van het gezondheidssysteem is volgens zijn oordeel noch in de herfst noch in de winter te verwachten. Ondanks of vanwege Merkels strikte beleid is dan de vraag. ""

Onze politiekers zitten ook als konijnen naar de lichtbak te staren. Hallo! Gezond verstand aub! Even nadenken en niet zomaar statistici achternalopen. Ik kan u gegarandeerd statistisch volledig correct, precies het tegenovergestelde bewijzen. 

Hendrick Streeck; professor virologie in Göttingen zegt (er is wel degelijk een verschil in gevaar tussen zes maand geleden en vandaag!) over Corona en de griep: "Beide zijn natuurlijk erg, maar nu ook weer niet zó erg".

Allemaal cijfers en meningen die we hier niet horen. De eenduidigheid qua mening van de wetenschappers is hier beangstigend. En heeft niets meer met wetenschap te maken. Héél erg zoiets.

Overigens ben ik nog steeds van mening dat we het Zweedse model moeten volgen.

Vanuit het café om de hoek ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?