G2

 

Vandenbroucke doet het weer. Nu er in een of andere bevraging van HLN blijkt dat mondmaskers voor een meerderheid van de Belgen geen probleem zou zijn (is dat écht zo?), gaat hij volledig voor de mondkapjes. In hoeverre die überhaupt helpen? Niemand die het weet zou ik zo zeggen als je de commentaren van de virologen van begin 2010 tot en met vandaag op een rij zet. Ze helpen niet, ze helpen wel, ze helpen een beetje, ze helpen wel, ze helpen enkel als het FFP2 maskers zijn, de anderen helpen een beetje, ze helpen allemaal wel, enz. enz. 

En nu gaan we iedereen opsolferen met mondmaskers vanaf 9 jaar (!!!). Kan er mij iemand vertellen wat de kinderen van 6 tot 9 misdaan hebben dat zij géén mondmasker moeten dragen? En wat met kinderen van 0 tot 6 jaar? Is er vanuit corona standpunt ook maar enige reden om die kinderen géén mondmaskers te doen dragen? Als je het aan een longspecialist vraagt, weet je het wel. Gezond zijn die mondkapjes helemaal niet. En beneden da 12 jaar al helemaal niet omdat de longen op dat moment nog verder gevormd worden.

Maar Vandenbroucke weet het natuurlijk beter. Nu maar hopen dat hij niet gevolgd wordt, al is die kans klein. Hij is tenslotte een "zwaargewicht" in de regering. Toch maar hopen. Hoop doet tenslotte leven. Ga toch gewoon over van G3 naar G2 en test in functie van wat nodig is. Nieuwe records qua aantal tests is echt niet de juiste strategie. Het vergelijken van de cijfers is sowieso moeilijk. Als het aantal tests continu op en neer gaat is die vergelijking niet alleen moeilijk maar ook weinig zinvol. Komt daarbij de localisatie waar die tests zijn afgenomen, en je krijgt een potpourri waar niemand nog aan uit kan. Al doen de virologen en de bio statitici nog altijd alsof dat wel zo is.

De ziekenhuizen hielden in 2017/2018 bij de vorige grote griepepidemie (die niet gepubliceerd werd als een ramp) geen bedden vrij voor de zieken. Ook toen waren het vooral 70+ers die in de ziekenhuizen en op intensieve lagen, met of zonder griepvaccin. Vaccins beschermen en beschermen goed maar ze zijn geen volledige bescherming, niet tegen Corona en niet tegen de griep. Als we Corona beginnen behandelen als de griep, met andere woorden als we het aantal doden dat er nog aankomt door Corona net zo aanvaarden als het aantal doden door de griep, dan kunnen we verder met ons leven. MET vaccin maar ZONDER alle overbodige maatregelen. Zoals gezegd: zij eindelijk consequent en ga over op G2.

Vanuit het buitenland? ...


Reacties

Populaire posts van deze blog

1 jaar

Transparantie?